Скандал с победителя в Игри на волята

Страховит скандал се вихри след финала на "Игри на...

ЕС мълчи вреди ли ни 5G

"Днес бях домакин на събитие на тема...

„Стани богат” събра 265 000 лв. за спортни стипендии за деца в неравностойно положение

отпечатай новината

07.12.2010 16:00 | Видян 3760 пъти

„Стани богат” събра 265 000 лв. за спортни стипендии за деца в неравностойно положение

Министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов е последният участник, който ще седне на стола на богатството през този благотворителен сезон на телевизионната игра. Финалният епизод на „Стани богат” ще се излъчи в сряда вечер от 20:00 часа по Нова ТВ. Общо 27 известни българи се включиха в благотворителната кауза, а събраната сума, която възлиза на 265 000 лева, ще отиде за спортни стипендии за деца, лишени от родителски грижи.

Топ лекоатлетката Ивет Лалова е участникът с най-висок рекорд в „Стани богат” – 20 000 лева, а министърът на регионалното развитие и благоустройството е състезателят, прибавил най-голяма сума към общата за каузата – 22 000 лева /към спечелените 15 000 министърът добави свои лични 7 000 лева/.

Нова ТВ, заедно с Държавната агенция за закрила на детето, специално за инициативата създава Обществен съвет, който ще разпредели събраните средства. Съветът ще бъде оглавен от Стефка Костадинова, председател на Българския Олимпийски Комитет също и участник в есенния благотворителен сезон на „Стани богат”.

Във финалният епизод на „Стани богат” министър Цветанов ще сподели, че преди да постъпи в редиците на МВР три месеца се е трудил като общ работник на строеж, където разбърквал и носел пясък и чакъл. Семейната приятелка на фамилия Цветанови – Зоя Паунова, ще разкаже в предаването повече за това как се забавляват всички заедно и кой готви по време на семейни събирания. Вицепремиерът ще разкрие, че помага на съпругата си Деси в домакинските задължения, включително и с прахосмукачката и че даже си глади сам панталоните. По-малката дъщеричка на министъра също ще бъде в студиото на „Стани богат”. На въпроса на водещия кой командва вкъщи, тя категорично ще заяви: „Мама!”.

За бременността на жена си, как се е появила идеята за трето дете и за името на очакваната рожба ще сподели Цветан Цветанов също така.  Братът на съпругата му Владо ще му бъде жокер в играта на въпроса: „При обявяване независимостта на коя държава нейният пръв премиер казва: „За мен това е момент на мъка?” /Алжир, Ангола, Гватемала или Сингапур/. Вътрешният министър ще отговаря още на въпроси от област строителство, химия, география, спорт и ще добави към общата сума на каузата 10 000 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !