Смях: Директна връзка от автобуса към...

Смях: Директна връзка от автобуса към метрото.

Да се тревожиш е като да изплащаш...

Да се тревожиш е като да изплащаш дълг, който всъщност...

SPIRIT OF BURGAS СЕ ПРЕВРЪЩА В КУЛТУРНА ИНСТИТУЦИЯ

отпечатай новината

16.12.2010 09:40 | Видян 2502 пъти

SPIRIT OF BURGAS СЕ ПРЕВРЪЩА В КУЛТУРНА ИНСТИТУЦИЯ

SPIRIT of Burgas благодари на всички свои фенове, гласували за фестивала на UK Festival Awards и допринесли за влизането му в шорт листа от 10те номинирани за Best Overseas Festival за 2010г. Наградите бяха връчени на официална церемония в Лондонския клуб „O2” на 18 ноември. Победител в категорията, в която се състезаваше и българския фест,  е австрийския Snowbombing, но сама по себе си номинацията за SPIRIT of Burgas е изключително престижна.

Най-мащабното музикално събитие у нас се надпреварваше с такива достойни конкуренти като EXIT (Сърбия), Amsterdam Dance Event (Холандия), Sonisphere (Полша), Ibiza Rocks, Big Day Out (Австралия), Outlook (Хърватска), Oxegen (Ирландия), Pukkelpop (Белгия) и победилия Snowbombing.

„Фактът, че Spirit of Burgas беше равностоен конкурент на всички тези фестивали, сам по себе си е изключително висока оценка за събитието и за неговите организатори и партньори”, коментира Василена Даскалова – бранд мениджър на Beck’s в Каменица АД. Чрез немска марка бира номер едно в света тази година компанията подкрепи третото и най-силно до момента издание на Spirit of Burgas и направи възможно за феновете едно изключително музикално шоу. „За нас е чест, че Beck’s вече е част от впечатляващата „автобиография” на  Spirit of Burgas”, допълва Василена Даскалова.

Другата добра новина е, че в средата на ноември Бургас спечели прозвището „Най-добрият град за живеене в България”. Класацията се провежда за четвърта поредна година като съвместна инициатива на вестник „24 часа”, Дарик радио и информационния портал DarikNews.bg. Критериите, по които Бургас се нареди първи в надпреварата с още 26 други български града, са инвестиции в инфраструктурни проекти, работно време на магазините, детски градини, безработица, чужди инвестиции и култура. Част от последния е и фестивала SPIRIT of Burgas, допринесъл изключително много за позитивния имидж на града не само у нас, а и далеч зад граница.

След третото си издание SPIRIT of Burgas се превръща не просто в едно от най-големите ежегодни музикални събития у нас, а в проект, около чието съществуване се създава непрестанно растяща общност от хора от различни възрасти и обществени групи, които го подкрепят и са съпричастни към неговото развитие. Благодарение на всички тях SPIRIT of Burgas започва да се превръща в културна институция!

Четвъртият SPIRIT of Burgas се задава през новата 2011г. с програма, още по-силна от предходните си издания. Развиващ се с всяка следваща година, най-големият музикален фестивал у нас, ще се случи на 12, 13 и 14 август 2011г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !