Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Най-популярната филмова музика на всички времена завладява българската публика

отпечатай новината

16.12.2010 13:40 | Видян 2052 пъти

Най-популярната филмова музика на всички времена завладява българската публика

На 26 януари 2011 г., сряда, от 19:30 ч. най-популярната филмова музика на всички времена ще завладее българската публика на сцената на зала „България”. Първият концерт от цикъла "Музиката на Aмерика" отделя специално внимание на филмовите партитури на великия Джон Уйлямс.

Музиката му от незабравимите „Междузвездни войни”, „Извънземното”, „Похтителите на изчезналия кивот”, „Хари Потър”, „Роден на 4-ти юли”, „Спасяването на редник Райън” и др. ще прозвучи в интерпретация на „Класик ФМ М-Тел” оркестър под диригентството на младия американски диригент и композитор Филип Клайн. «Музиката на Америка» е най-новата инициатива на „Кантус Фирмус” и фондация "Америка за България".

В продължение на половин година софийската музикална сцена ще бъде домакин на изпълненията на емблематични имена от американската музикална култура. Едни от най-обичаните български музиканти Людмил Ангелов, Светлин Русев, Максим Ешкенази отново ще зарадват българската аудитория със своите виртуозни изпълнения.

В рамките на "Музиката на Америка" за първи път у нас ще гостуват дългогодишният многоуважаван концертмайстор на Нюйоркската филхармония Глен Диктеров и световно признатата цигуларка Мидори. Програмата предвижда и  провеждането на майсторски клас на Мидори с млади български таланти, които ще бъдат избрани с прослушване.

Всеки от петте концерта ще бъде посветен на специална тема, сред които „Началото на класическата школа – Джордж Гершуин”, „Майсторите на 20 век”, „Орекстровата традиция на Америка” и др. Желанието на организаторите е поредицата да продължи и през следващите години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !