Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Ретро бал с дъх на Коледа

отпечатай новината

21.12.2010 14:20 | Видян 8447 пъти

Ретро бал с дъх на Коледа

Красива салонна носталгия  лъхаше от възраждането на елементи от протокола на традиционните Офицерските балове .Такава  беше идеята на организаторите на Коледния благотворителен бал  в Концертна зала на Централния военен клуб, който се проведе под патронажа на Премиера Бойко Борисов.

Ролята на Церемониал-майстор изпълни Ники Сотиров, а присъстваха и истински царски офицери от онова  време и сравняваха своите спомени със случващото се наоколо. Гвардейци на вратите на Концертна зала стояха заковани на пост. Имаше гвардейски духов оркестър „Нона Бенд”, който подгряваше вечерта при посрещането на гостите. Красиви жени в бални рокли изящно танцуваха виенски валс със своите кавалери на фона на изпълнението на струнен оркестър с диригента на Националната опера Григор Паликаров. Всичко това се случваше в името на благородната кауза да се съберат средства  за децата на загиналите при изпълнение на патриотичния си дълг военнослужещи.

Инициаторът на ретро-вечерта - Мария Димчева  изпълнителен директор на ИА „Военни клубове и военно почивно дело”, посрещна гостите с посланието, че  амбицията и е Централният военен клуб да се възроди като средище на духовния, политически и бизнес елит на нацията, какъвто е бил в продължение на десетилетия; както и да се възроди авторитета на българското офицерство. Набирането на средства за децата на загинали български воини е традиция, която също води своето начало от Новогодишните офицерски балове .

Съмишленици в осъществяването на идеята са благотворителната организация “Дамски Лайънс клуб София Диамант” и неговата председателка Лили Кожушкова и Международната Асоциация за Борба с Наркоманията и Наркобизнеса с директора си Румен Бояджиев. Двете дружества организираха и набирането на средствата от лица и организации извън Министерството на отбраната в подкрепа на благотворителната кауза. Всички разходи за бляскавото събитие бяха от осигурени от тях дарения и нямаше изразходван и лев от държавния бюджет.

Министърът на отбраната Генерал Аньо Ангелов със стилната си съпруга бяха дошли да подкрепят с дарение децата на загиналите военнослужещи. Заместник-министър Валентин Радев и съпругата му също поднесоха своята подкрепа на благотворителната кауза, както и Генерал  Красимир Занев.

Кметът  Евтим Евтимов беше дарил от името на район Триадица 15 коледни живи дръвчета за украсата на залата. Кметът на Кремиковци Томи Николов изкара вечерта в компанията на Иван Бояджиев – управител на „Лимо Ауто”. Сред гостите баха забелязани бившият транспортен министър Пламен Петров, Пламен Чернев, много представители на благотворителните общества у нас. Присъства и лично Гран Приора за България на Темплиерите на О.M.S.T.J.Димитър Кочев. Като представител на духовенството достолепно се открояваше епископ Йоан.

Красотата на един Офицерски бал винаги се е дължала и на жените, които украсяват вечерта. Залата беше пълна с титуловани красавици – Мис и Мисис, което се дължеше и на един малко известeн от миналото факт. През далечната 1929 година ,именно на един Офицерски бал  е дадена за първи път титлата „Мис България” .Толкова Български красавици- Мис и  Миссис, не са се виждали никога на едно място-Цеци Красимирова,Наталия Гуркова, Ромина Андонова, Антония Петрова, Марияна Маринова , Елеонора Манчева, Гергана Малкоданска, Милена Шаркова, Анелия Петрова, Галина Димитроваи , Таня Карабелова.
Първият танц беше открит от Мис България 2007 Юлия Юревич, Яна Акимова и Рангел Спиров /Рачо/ от новооткриващата се „Дeнс палас” и лекоатлетът Красимир Брайков. В изяществото на валса се включиха и голяма част от гостите.

Своето елегантно изпълнение на златната си флейта поднесе известният музикант Кристиан Коев. Той, заедно с Красимир Савов, Димитър Кочев и Радостина Желязкова дариха свои картини в името на каузата на събитието, а Маестро Ставри Калинов една от своите невероятни склуптори.Консултантите по инвестиции с диаманти Мартин Кутнер и Лилиан Иванова пък дариха скъпа диамантена писалка за същата цел. .Изненада за вечерта беше и изявата на пеещият банкер Александър Бакалов, който изпълни множество евъргрийни.

В края на благотворителната вечер всички се почувстваха удовлетворени от приноса си да се подпомогнат финансово децата на загиналите военнослужещи и техните семейства.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !