Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ути сготви дива ципура за премиера Борисов и кмета на София

отпечатай новината

03.12.2010 15:20 | Видян 4561 пъти

Ути сготви дива ципура за премиера Борисов и кмета на София

Министър - председателите на България Бойко Борисов и президентът на Делта Холдинг Мирослав Мишкович прерязаха лентата на най-големия хипермаркет в България – Темпо. Гости на откриването бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, посланикът на Сърбия в България Александър Църквеняков, както и изпълнителният директор на Delta Maxi International Александър Чампаревич.

Кулинарният магьосник Ути Бъчваров изнесе неповторимо шоу пред посетителите като приготви по оригинална рецепта дива ципура със сос от билки и хрупкаво брюкселско зеле за гарнитура. Ястието е диетична вариация за идващите Никулденски празници. „Седна ли при тебе, няма ставане”, възкликна премиерът, възхитен от вкуса на рибата, която с видимо удоволствие опита.

Инвестицията в първия хипермаркет Темпо в България възлиза на 20 млн. евро и в него са разкрити над 450 работни места. Хипермаркетът е част от Ритейл Парк Средец в столицата и е разположен на 30 000 кв.м площ в близост до магазин Технополис на ул. ”202”, до надлез „Надежда”. В Темпо се предлагат над 60 000 хранителни и нехранителни стоки на най-известните марки.

Темпо е най-новият търговски формат, който Делта Макси – собственикът на водещата верига супермаркети Пикадили, започва да налага на българския пазар. До 2013 г. в развитието на търговския формат ще бъдат вложени над 100 млн. лева. Компанията планира да отвори хипермаркети във всички градове на България с население над 100 000 души. Марката Темпо е лидер на пазара в Сърбия, като в момента веригата разполага с обекти на територията и на съседните Босна и Черна гора.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !