Джорджина показа как поддържа...

Джорджина Родригес често показва апетитното си тяло по...

Pininfarina постави рекорд за време...

Pininfarina публикува официални данни за мощността на...

Премиерът гледа комедията „Големанов” в компанията на Вежди Рашидов, Симеон Дянков и Божидар Димитро

отпечатай новината

14.02.2011 10:40 | Видян 5050 пъти

Премиерът гледа комедията „Големанов” в компанията на Вежди Рашидов, Симеон Дянков и Божидар Димитро

След като през лятото Бойко Борисов вече гледа хитовата комедия „Вражалец” /тогава в компанията на културния министър Вежди Рашидов/, сега премиерът пожела да види и „Големанов”. Въпреки контузията, която получи в неделния ден, министър-председателят не промени плановете си за вечерта и заведе на театър колегите - Вежди Рашидов,   вицепримиера Симеон Дянков и министъра в оставка Божидар Димитров. Минути преди началото на представлението четиримата политици прекрачиха прага на „Сълза и смях”, посрещнати от директора на театрална формация „Мелпомена” - Светлин Стоилов.

И „Вражалец” и „Големанов” са дело на големия български комедиограф Стефан Лазаров Костов, а режисьор на постановките е покойният Георги Стоилов. Вчера се навършиха точно 4 години от кончината на талантливия режисьор, който е и създател на „Мелпомена”.

След четири години отсъствие, през изминалата есен „Големанов” отново се завърна на сцената на „Сълза и смях”. Пиесата беше възстановена заради актуалността на политическата тема. Вчера вечер актьорите: Любо Нейков, Елена Петрова, Стефан Рядков, Мирослав Косев, Светлана Бонин и Мария Статулова за пореден път забавляваха посетителите на театъра с великолепно си изпълнение и огромни дози смях. Своето удоволствие от играта на актьорите не скриха и министрите, които след представлението не пропуснаха да ги поздравят, като обещаха скоро да посетят и комедията „Благородният испанец”.

Героят Големанов, появил се през далечната 1928 г., към момента е по-жив и актуален от всякога. Като че ли създаден, за да бъде изигран от гениалния Любо Нейков, образът окарикатурява необузданите амбиции за власт, пари и слава. Вманиаченият кандидат за министерско кресло съвсем изгубва чувството си за мяра и постепенно разкрива лукавия си нрав, лицемерие и глупост. Красивата съпруга на Големанов - Живка /Елена Петрова/ допълнително подсилва скъперничеството му, хленчейки постоянно за пари. Неудържим смях в салона извиква репликата на Нейков към Петрова: ”Какво се оплакваш – цял „Стъклен дом” ти построих!” Безупречният Стефан Рядков майсторски се претворява в ролята на Горилков, Мария Статулова зрителите могат да видят в образа на баба Гицка, Светлана Бонин като премиерша, а Мирослав Косев е Чавдаров.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !