Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Божидар Димитров: Не се сърдя на Бойко

отпечатай новината

17.02.2011 17:54 | Видян 5242 пъти

Божидар Димитров: Не се сърдя на Бойко

Здравейте, г-н Димитров. Търсим Ви от вестник Супер 19'...
Че аз от къде да знам, че сте оттам! Може да е някой агент от ДАНС! Как ще ми докажете, че сте от този вестник? Сега с тези СРС-та на никой не може да се вярва...

Ще трябва да повярвате на честната ни дума.
Е, щом давате честна дума, може да поприказваме.

По-спокоен ли сте сега, когато нямате политически ангажименти?
Никога не съм спокоен! Спокоен е човек, когато не върши нищо. А аз винаги съм се занимавал с много неща! Ако се успокоя, значи ще умра. Пък и знаете ли как се върти музей и то национален? Никак не е лесна работа.

С какво се гордеете най–много, от свършеното като министър?
С координационната работа по гражданството, макар, че има и други. За 2010 година ще станат 15 000, които са получили гражданство. Това е дългосрочен ефект.

Защо?
Защото влизат в България млади хора, с образованието, за което не сме плащали. Това е млад потенциал за държавата, който сме ползвали и в миналото. Малко хора знаят колко министър – председатели сме имали от Украйна, Молдова и Македония. Пет пъти министър – председател е бил бесарабинът Александър Малинов. В най – критичните моменти. По време на независимостта, края на Първата Световна война. Друг успешен министър – председател е Димитър Греков. От Македония е Андрей Ляпчев. И много, много други. Дори Георги Димитров.

Искате да кажете, че вместо да изтичат мозъци, ние ги привличаме?
Да, именно.

Има ли наистина хора с българско самосъзнание в Македония?
Много, но са подчинени. Всички знаят, че са от български произход, но влиза в действие нормална човешка реакция „Ако се идентифицирам като българин ще ме уволнят”. Онзи ден по телевизията дадоха човек, който е получил гражданство и е бил уволнен. Дали му е изгодно да приеме репресия, което е почти 100 процента сигурно?

Кой ще поеме вашите функции? Симеон Дянков?
Не знам. Това е една опция. Въпросът е работата кой ще я върши. Трябва да е вицепремиер. Може да бъде или Цветанов или Дянков. Цветанов мисля, че има достатъчно работа.

Подкрепяте ли Симеон Дянков?
Нямам моралното право да се бъркам. Знам, че има добро отношение към външните българи, той самият също се е обявил за такъв. Познава работата, моите хора ще му помагат. Няма нищо решено.

Обиден ли сте на Бойко Борисов?
Не съм сърдит на никого. Борисов взема сам решенията си. Пък и лични отношения не коментирам.

Как Ви приемат хората, след като разбраха че сте били агент на ДС?
Досиетата отдавна не тревожат преобладаващата част от българите. С тях се занимават политиците, които ги използват за персонална разправа с политическите си противници, конкуренти, средство за рекет и т.н.

Мислите ли, че някой Ви подля вода?
Съмнявам се. Истина е обаче, че освобождаването ми от министерския пост е зарадвало много хора от опозицията и в столиците на някои съседни държави. В Скопие медиите тържествуват, че антимакедонец № 1 е свършен.

 

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !