Вече се продават резервациите за...

Хората правят резервации на безплатни сайтове, след...

И НЕ, и да: Bamboo Urban - мини...

Един собственик на заведение може да направи всичко за...

АМЕРИКАНСКАТА АФРОБИЙТ ГРУПА ГОСТУВА ПРЕЗ АПРИЛ В SOFIA LIVE CLUB

отпечатай новината

21.02.2011 15:00 | Видян 1950 пъти

АМЕРИКАНСКАТА АФРОБИЙТ ГРУПА ГОСТУВА ПРЕЗ АПРИЛ В SOFIA LIVE CLUB

През месец април, зимните дни постепено се стоплят, не само с идването на дългоочакваното  лято, но и с гостуването на американската афробийт група KOKOLO, която несъмнено знае как да ни разгорещи на сцената на SOFIA LIVE CLUB. Групата пристига в България в пълен състав и нарежда страната ни в списъка със „спирки“ от турне 2011, което този път се вихри на Балканите.

Kokolo Afrobeat Orchestra са американска афробийт група от източната част на Ню Йорк, създадена през 2001 година от композитора и продуцент Рей Луго. Заедно с групата The Daktaris and Antibalas формират част от ранната нюйоркска афробийт сцена и са в основата на световния подем на жанра в момента.

Търсенето на Луго на нова музикална посока го довежда до създаването на Kokolo през пролетта на 2001, ентусиазиран от примера на своите приятели от Antibalas, както и от музиката на Fela Kuti, James Brown и Fania All-Stars и от мощта на живите изпълнения на групи като Bad Brains и Mango Negra.

Първоначално създадена като „традиционен” афробийт ансамбъл, групата се състои от 14 члена от различни части на света. В резултат на постоянното преминаване на различни музиканти през състава, първите месеци се оказват трудни за събиране на групата за живи изпълнения. През този период Луго среща английския тромбонист Chris Morrow, единственият от групата в момента, който е член от самото начало.

Начина на композиране на Луго е силно повлиян от пънка, рока и регето и вместо да разчита на по-джазовите инструментали, както повечето афробийт групи, парчетата на Луго се отличават с повтарящи се вокални рефрени, които целят да завладеят и енергизират публиката по време на живите изпълнения. Техните изяви също се отличават драстично от тези на колегите им в жанра. Изпълненията на Kokolo са изпълнени със заряд и доста по-близки до рок концертите- още едно доказателство за влиянието, което групи като Bad Brains и The Clash оказват върху тях.

Първоначално замислена като традиционна афробийт група, Kokolo бързо развива доста по- остро звучене, често с по-бързи и изразителни ритми от повечето подобни на тях групи. Те разширяват звученето си като включват в музиката, която правят и елементи от много други жанрове. Въпреки, че Kokolo пеят основно на английски, те изкарват и няколко парчета на испански и португалски.

Kokolo практикуват „обикновен и прост начин на живот”. Почитатели са на вижданията на Джак Кришнамурти, чийто концепции са оказали силно влияние върху текстовете на песните от втория албум на групата „More Consideration”, което може да се види от максимата, написана върху обложките на албума: „ Живей по-пълноценно, консумирай по- малко… с повече радост и по- малко стрес”. Групата прави благотворителни песни, набира средства за проекти на различни каузи и организации като „Силна младеж“ и групи за подпомагане лечението на СПИН и редица мероприятие за опазване на околната среда.

На 16 април, Kokolo Afrobeat Orchestra пристигат директно от Атина /Гърция/, за да  разгорещят публиката в SOFIA LIVE CLUB. Часът на срещата лице в лице с оригиналните музиканти е 22.00, а цената на билетите 15 лева на предварителна продажба и 20 лева на място.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !