Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Мира Добрева отваря салон

отпечатай новината

07.03.2011 10:30 | Видян 5016 пъти

Мира Добрева отваря салон

На международния ден на жената Мира Добрева и Диана Колин ще открият свой салон за красота - Elegance MD. Основната дейност на Бутика за красота и стил ще бъде насочена главно към сгъстяването и удължаването на коса. Както знаете Мира Добрева е журналист и няма намерение да спира да се занимава с телевизия. Съгласява се да участва в този проект, защото главната му идея е да се помага на онкоболни жени, които след химио- и лъчетерапия са загубили най-милото за една жена – косата. Един от многото пропуски на здравната ни система е, че никой не се интересува от това какво се случва след като се пребори страшната болест, как се възстановяват жените, как се чувстват. Мира вярва, че преодоляването на заболяването започва с промяната на външния вид.

Двете дами са решили да финансират тази инициатива чрез собствените си средства, като ще разчитат основно на оборота на салона и ще отделят 5% месечно за каузата. Перуките ще се изработват от естествена българска коса и ще са много качествени – цената на подобна перука на пазара достига доста над 1000 лв. За съжаление онкоболните в България са над 200 хил. души и ще бъде много трудно да се помогне на всички. За да се достигне до повече хора ще е нужна и чужда помощ.

Към двете дами подкрепата си са заявили председателят на Центъра за защита правата в здравеопазването и на Общественият съвет по правата на пациента Теодора Захариева, както и Радина Велчева, председател на фондация „Искам бебе”, към която Мира е доброволец. Организаторката на професионалната бюти изложба Arena Professional Красимира Краева също заяви, че ще дари 5% от приходите от билетите от пролетното издание на изложението, което ще се проведе от 2 до 4 април в Интер Експо Център в София. Много популярни българки ще присъстват на откриването на Бутика, за да отбележат международния ден на жената 8-ми март и да подкрепят каузата.

Теодора Захариева ще бъде посредник между нуждаещите се жени и ще гарантира изпълнението на поетия ангажимент от страна на салона. Тя също така се ангажира да преценява кои от жените наистина имат нужда от такава помощ. На всеки два месеца ще има работни ателиета в Центъра за защита правата на пациентите, където Мира ще говори с жените, които очакват помощ от нея и на жребиен принцип ще се определят 2,3 или 4 от тях, на които може да помогне. Всичко зависи от оборота на салона и от подкрепата на различни организации. Двете дами вече имат заявка от две популярни личности, които са в битка с рака в момента и са заявили подкрепата си за каузата. Не споменаваме техните имена от уважение на желанието им да запазят в анонимност заболяването си.  Важното е, че те искат да помогнат с каквото могат и вярваме, че много жени, които са минали през ада на тази болест ще го направят. Бутик Elegance MD ще е първият салон за красота в Европа, които ще предлага безвъзмездна помощ, като подкрепя по този начин онкоболните жени у нас.
На събитието ще присъстват Теодора Захариева - председател на Центъра за защита правата в здравеопазването и на Общественият съвет по правата на пациента, Радина Велчева – председател на фондация „Искам бебе” и много български популярни дами, които изразиха подкрепата си за каузата и желанието си да помогнат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !