Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Борисов: Костов, с букет, пръв дойде да ме посети, когато бях в болница

отпечатай новината

02.03.2011 15:40 | Видян 4340 пъти

Борисов: Костов, с букет, пръв дойде да ме посети, когато бях в болница

На 1ви март специален гост в студиото на „Свободна зона” по ТВ+ бе министър-председателят Бойко Борисов. В началото на разговора му с журналиста Георги Коритаров той поздрави всички българи с изключителния празник, свързан с Баба Марта.

По повод случващото се в момента и поведението на „Синята коалиция” и БСП, премиерът заяви, че не го учудва фактът, че сини и червени действали заедно. „Правителствата, които осъществяваха приватизациите, създадоха и монополите”, каза Борисов по повод твърдението на лидера на БСП Сергей Станишев, че  държавата не ползва достатъчно позволените й механизми за контрол върху цените на стоки и услуги.

„Синята коалиция” постъпиха нечестно. Преди месец и Костов, и Димитров трърдяха, че искат ГЕРБ да успее, а след това поставят звучащи нелогично условия. Интересен факт е, че когато бях опериран преди изборите, първият с букет беше с Костов, а вторият  - Цветанов. Костов пожела да се оправя, защото България имала нужда от силен лидер”, допълни министър-председателят. Той допълни, че е нормално в предизборна ситуация всяка партия да търси определен вид идентичност и увери зрителите на ТВ+, че не би поставил „Синята коалиция” в неудобно положение.

В студиото на „Свободна зона” Бойко Борисов подчера, че правителството на ГЕРБ е влязло в управлението точно в най-тежката за страната криза. По думите му, имайки се предвид онези обстоятелства, било ясно, че няма да има повишаване на заплати и пенсии. „Към момента изпълняваме всички обещания, които сме поели. Ако повишим пенсиите и заплатите ще създадем сръхдефицит. Не можем да си го позволим. Най-лесно е да вземем от фискалния резерв и да раздадем на хората, но след това идните поколения ще изпаднат в ситуацията на Гърция. Не бих направил това, това е безотговорно и няма да го допусна дори с цената на собсвената си кариера и бъдещето на правителството”, категоричен бе премиерът.

Разбира се, Георги Коритаров не пропусна да попита премиера какво мисли за вандалските прояви на феновете след мача „Левски” – ЦСКА и последвалите действия на МВР. „МВР не сбърка никъде при действията си, по време на сблъсъците на фенове на „Левски” и ЦСКА. Няма да обърна внимание на никакви декларации. Никъде в Европа не биха толерирали чупенето на стадиони и подобни вандалски прояви. И двата фен-клуба трябва да си извадят поуките и да не допускат повече подобни прояви. Седя зад действията на полицията”, каза премиерът. Той не пропусна да похвали победителите в мача – ЦСКА. По думите му отборът е натрил носа на всички самозабравили се и е показал много добра тактическа игра.

По повод случващото се в Либия Бойко Борисов увери, че Българската държава ще направи всичко възможно, за да защити българските граждани там. Той изтъкна, че от българска страна все още не са направени по-остри изявления спрямо действията на Муамар Кадафи, за да не бъдат поставени в опасност сънародниците ни там.  Това, което е направило впечатление на премиера в фактът, че дори разузнавателните централи на всички големи държави, не са успели да усетят пулса за това, което ще започне да се случва в Северна Африка. Той подчерта, че има достатъчно поводи за притеснения и за това, което започва да се случва в Сърбия, защото и там започвали да се надигат протестни вълни.

Трябва ли Турция да е в ЕС или не? Този въпрос Коритаров зададе и на премиера Борисов, след като го е задавал на множество министри, политици и анализатори, пряко свързани с темата. В ефира на ТВ+ министър-председателят заяви, че ЕС има критерий, които всяка държава, която иска да се присъедини Съюза, трябвало изпълни. По думите му, ако дадена държава покрива критериите, то за нея повече поводи за съмнения не би следвало да има.

И в ефира на „Свободна зона” по ТВ+ Борисов не обяви официално кой ще е кандидатът на ГЕРБ на предстоящите президентски избори. Борисов, обаче, бе категоричен за него и партията му е по-добре ГЕРБ да загуби изборите, отколкото да разчита на подкрепата на ДПС.

В студиото на „Свободна зона” Борисов прогнозира, че цената на тока може да скочи до 18 пъти, ако до 2019 година България или не успее да гарантира работата на 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй, или не се договори за строежа на АЕЦ Белене.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !