Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Стефан Данаилов: „Никога не забравяйте, че сте жени”

отпечатай новината

08.03.2011 12:40 | Видян 3661 пъти

Стефан Данаилов: „Никога не забравяйте, че сте жени”

„Никога не забравяйте, че сте жени – не само майки, съпруги, работодателки и работещи!” С този призив неостаряващият идол за поколения българки професор Стефан Данаилов се обърна снощи, в навечерието на Международния ден на жената - 8 март, към нежната половина на препълнената от ценители на изкуството изложбена зала в мол „Галерия Пловдив”. Най-популярният български актьор прие поканата на „Дами канят” и откри Второто издание на изложбата, чието мото съвпада с името на култовия филм. 

38 пловдивски художнички подредиха платната и пластиките си в най-големия търговско-развлекателен комплекс на Балканите. Събитието е съвместна инициатива на Дружеството на пловдивските художници, АРТ мол Галерия и „Сиенит холдинг”.

„Приятно съм учуден, че 38 художнички показват тук самочувствие и смелост”, каза при откриването Стефан Данаилов. Той пожела на дамите творци и вдъхновение, но и реализация, от която всеки творец има нужда.

„В сериала „Стъклен дом” играя ролята на собственик на мол, но истината е, че нищо не разбирам от молове. Възхитен съм обаче от това, че мол „Галерия Пловдив” е отделил цели 1000 квадратни метра – такава прекрасна площ, за изява на художниците. Всички видове изкуства в България страдат от недостиг на площи за изява”, каза Стефан Данаилов, който е и бивш министър на културата.

Актьорът призна, че преди години много е пеел по разни събития. Но най-вече на 8 март. „Аз много обичам този празник. Най-готините купони ставаха точно на 8 март”, допълни проф. Данаилов. А че той продължава да е най-обичания български актьор и  владее сърцата на поколения българки доказаха стотиците момичета и жени, които буквално го бяха обсадили, за да се снимат с него. Любимецът с явно удоволствие прегръщаше и раздаваше автографи на всеки.  

Дружеството на пловдивските художници подари на киноидола графика на доц. Бисер Дамянов, в чийто сюжет е вплетен Стрелец – каквато е зодията на Стефан Данаилов.
 
Съпругата на големия пловдивски майстор на четката Димитър Киров – Русалия, също поздрави художничките. „Не се съмнявам, че покойният художник също е на откриването на тази изложба. Той много обичаше жените. И художничките”, каза тя и подари на дамите творци маслени бои.

А децата от пловдивската формация за автентичен фолклор „Куклици”
с ръководител Виолета Щерева с ангелските си гласове направиха неповторима атмосферата на артистичното събитие.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !