Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Горан Брегович пристига за Балканските музикални награди

отпечатай новината

28.04.2011 11:00 | Видян 5873 пъти

Горан Брегович пристига за Балканските музикални награди

Горан Брегович идва в България. Звездата ще бъде част от Церемонията по връчване на Балкански музикални награди 2011. На 4 юни Брегович ще взриви пл. Батенберг със запомнящо се шоу заедно със своя Оркестър за сватби и погребения.
Горан Брегович е тазгодишният носител на приза за „Принос към развитието на балканската музика”. Телевизия Balkanika връчва отличието за изключително успешната кариера и следата, която изпълнителят оставя в историята на световната музика.

Роден е в Сараево. Майка му е сръбкиня, а баща му – хърватин. През 1974 г. Горан сформира своята група „Биело дугме” (Bijelo dugme – бяло копче). Композитор и китарист („избрах китарата, защото момичетата си падат най-много по китаристи”), той признава своята непреходна любов към рокендрола: „По това време рокът имаше най-съществена роля в нашия живот. Това беше единственият начин, по който гласът ни можеше да се чуе”, споделя Брегович.
С „Биело дугме” владее сцените в бивша Югославия цели 15 години – от 1974 до 1989 г., поставя всички възможни дискографски рекорди и налага рокендрола като начин на живот на поколения свои последователи.

В края на осемдесетте години Брегович прекратява своите постоянни сценични изяви, за да композира музиката за филма на Емир Кустурица „Циганско време”.  В момента е един от най-значимите автори на филмова музика.

Горан Брегович ще е вторият носител на приза за „Принос към развитието на балканската музика”. През 2010 г. отличието бе връчено на Анна Виси. Наред с хитовете, които тя представи, гръцката звезда изненада публиката и с изненадващ дует. Заедно с нея в София пристигна и Дейв Стюарт от легендарните Юритмикс, а двамата изпълниха световния хит Sweet Dreams. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !