Мика Стоичкова е бременна

ика Стоичкова е бременна от годеника си Мартин Трайков....

Стрелба в кв. Модерно предградие:...

Стрелба в столичния квартал „Модерно предградие“, съобщи...

BG Осамовци сгащени в Чехия

отпечатай новината

04.05.2011 11:40 | Видян 1808 пъти

BG Осамовци сгащени в Чехия

Спецчасти на чешката полиция са задържали девет души, двама от които - българи, за тероризъм. Те са обвинени за незаконно притежание на оръжие и фалшифициране на документи. Смята се, че задържаните са свързани с екстремисти от района на Северен Кавказ, известен с многобройните си екстремисти. Сред арестуваните има граждани на Русия, както и българи, съобщи информационното чешко издание Актуалне.

При задържането на единия от заподозрените е била открита тайна база на предполагаеми терористи. Намерена е екстремистка литература, няколко гранати и автомати, както и голяма сума пари в брой. Смята се, че задържаните са свързани с групировката Джамаат шариат, която е основана през 2000 година в Дагестан. Междувременно кувейтският вестник Ал Анба публикува предполагаемо завещание на убития преди 3 дни терорист №1 в света – Осама Бин Ладен.

В него пише, че лидерът на Ал Кайда очаква да го убият и че неговото убийство ще бъде следствие от предателство на близки хора. По-рано телевизионната компания CNN съобщи, че човекът, който довел американските командоси до дома на Бин Ладен в Пакистан, е бил приживе един от най-близките му съратници. В завета си Осама нарежда на своите съпруги да не се омъжват повторно след неговата смърт, а на синовете си - да не работят в Ал Кайда и в свързани с нея групировки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !