Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Безнаказани ли са известните в България?

отпечатай новината

05.05.2011 16:00 | Видян 3655 пъти

Безнаказани ли са известните в България?

Разгорещен спор се разрази на 4 май ( сряда) в „Шоуто на Иван & Андрей” на тема: „Безнаказани ли са известните в България и плащат ли по-висока цена за грешките си?”.
На позицията, че е по-тежко да си известен в България бяха Драго Драганов и Милен Цветков. А на мнението, че известните винаги минават между капките бяха журналистката Звездомира Мастагаркова и драматургът Мирослава Кортенска.

Милен Цветков твърдо застана зад тезата, че известните хора не само плащат същите санкции, както и останалите хора, но понасят и моралната присъда на обществото, която по думите му е много по-тежка.

„Всеки ден сме изложени на одобрението или неодобрението на публиката. Това означава, че ако аз извърша нещо недостойно, ще бъда още утре на улицата!” - допълни Цветков.
Според Драгомир Драганов пък публичните личности много по-дълго време плащат за това, което са направили.

„Важно е с какво са известни хората!” – констатира г-жа Кортенска. „Една звезда като Елена Петрова си мисли, че може да предложи подкуп и да се измъкне! Има правосъдие за бедни и богати! Един човек става известен, когато в него са вложени много пари!” – убедена бе културоложката.

„Всеки човек греши по пътя си и никой не знае в утрешния ден дали не го очаква най-голямата неправилна стъпка!” – бе мнението на Драго Чая.

„Зад някои от сериозните престъпления, зад които са стояли анонимни хора, днес стоят оправдателни присъди. Зад някои от най-шумните процеси стои едно голямо мълчание, но зад някои от постъпките на публичните личности стои едно доживотно клеймо!” - продължи Драганов.
По повод последния шумен случай, в който актрисата Елена Петрова бе хваната да шофира в нетрезво състояние, Звездомира Мастагаркова коментира: „Когато решаваш да станеш актьор, знаеш, че ще излезеш на сцената, ще бъдеш известен и обществото ще те следи под лупа! Или спазваш морала, или не плачеш с крокодилски сълзи, когато то ти се стовари върху главата!”.

Театралният критик Мирослава Кортенска също нападна актрисата, като изрази мнение, че не е трябвало да рони „фалшиви крокодилски сълзи” в интервюта за медиите.
Драго Драганов защити актрисата с думите, че тя страда и се срамува пред децата си, което е много по-важно, отколкото какво мисли обществото.

След като влезе в пряк словесен двубой с Милен Цветков, Кортенска се обърна към него с думите: „Милене, ти си ексхибиционист! Ти искаш постоянно да говорим за теб! Това е страшно! Ето това е нещо, което не можеш да контролираш и за първи път виждам. Искаш да си известен, да говорим за теб, да плачеш!”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !