Гумени глави се завръщат с концерт в...

След ударното завръщане на ГУМЕНИ ГЛАВИ това лято, ето...

Вълкът–скитникът без граници в сезона...

Присъединете се към Viasat Nature в епично приключение из...

Премиерът: Тройната коалиция им дала 1,7 млн. за патриотизъм

отпечатай новината

14.05.2011 09:00 | Видян 3541 пъти

Премиерът: Тройната коалиция им дала 1,7 млн. за патриотизъм

След идването си на власт премиерът Бойко Борисов направи смайващо разкритие в отговор на депутатски въпрос (на журналиста Венци Лаков- народен представител от Атака) за бизнеса на Милошев и Нейков. Оказва се, че продуцентската им къща е взела повече от половината медиен бюджет на държавната кампания за 100 години независимост на България.  Ето какво пише в официалното съобщение:

“Милиони са раздавани на медиите за отразяване на честванията за независимостта. Например на Дрийм Тийм Продъкшън са дадени 1 705 200 лв. за производство на поредица предавания. Средната цена на епизод е излязла около 65-70 хиляди лева, а нормалната, както стана ясно, е между 3 и 5 хиляди. Значи са си завишили сумата десет пъти, даде пример Борисов - От парите, отделени за продуцентската къща на Евтим Милошев и Любомир Нейков, 835 хил. лв. са отишли за 12 епизода от "Операция Слава", която водеше Росен Петров”.

Премиерът допълни, че парите са давани без ясен критерий и непрозрачно. Конкурсът за 3 млн. лв., раздадени на електронните медии за т.нар. патриотични предавания.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !