Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА ПРАВИ КУПОН ЗА ЮБИЛЕЯ НА БОРИС ГУДЖУНОВ

отпечатай новината

24.05.2011 18:00 | Видян 7235 пъти

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА ПРАВИ КУПОН ЗА ЮБИЛЕЯ НА БОРИС ГУДЖУНОВ

Естрадната прима Йорданка Христова организира купон за 70-годишния юбилей на големия певец Борис Гуджунов. Честването ще се състои в Social club – заведението в Столична библиотека на площад Славейков в София в петък – 27 май 2011 от 18 до 20 ч. Най-близките приятели сред колегите на изпълнителя на хитовете „Надежда” и „Каквато искаш ти бъди” ще пеят на тържеството му. Освен самата Йорданка Христова, с песен ще го поздравят още Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, приятелите му от неговото трио Бо Бо Бо – Боян Иванов и Борислав Грънчаров, Михаил и Кристина Белчеви, Васил Петров, Снежка и Руми от група Трик.

Композиторите Развигор Попов, Найден Андреев и Томи Димчев също ще уважат празника и ще изпълнят по нещо за Борето Гуджунов. Входът за събитието е само 10 лв. и всички приходи ще бъдат подарък за певеца с кадифения глас, който е един от малкото оцелели в самолетната катастрофа с Паша Христова на 21 декември 1971 г. Инцидентът нанася много физически и психически трамви на естрадния ас, но въпреки това той геройски ги понася и до днес. Затова преди броени дни той сподели, че е не е вярвал, че ще доживее своя 70-годишен юбилей. На последното заседание на БАНИ – Българската академия на науката и изкуствата акад. Йорданка Христова предложи своята идея за честването на достолепната годишнина на Борис Гуджунов и колегите й с радост прегърнаха идеята.

Борис Гуджунов е роден на 22 май 1941 в Пазарджик. Той е един от най-популярните български певци през 60-те и началото на 70-те. Завършва техникум по фина механика и оптика и работи в Киноцентъра и Оптико-механичен завод в София. През 1963 е приет във ВИТИЗ "Кръстю Сарафов", където учи до 1967. Успоредно с това завършва Школата за естрадни изпълнители при Българско радио - 1964. В началото на концертната си дейност изпълнява рокендрол и шлагери като солист на "Сребърните гривни" и ЕО на КТР. Първия си запис осъществява през 1964 - "Търси се една девойка" (м.Петър Ступел). В края на 60-те е солист на оркестър "София" (до 1971).

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !