Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

SPIRIT OF BURGAS 2011

отпечатай новината

27.05.2011 09:00 | Видян 2700 пъти

SPIRIT OF BURGAS 2011

Както всяка година и тази, основната сцена на SPIRIT of Burgas след полунощ се превръща в пространство за изява на атрактивни DJи и MCта от различни музикални стилове.
Dance Nights се развиват след полунощ, когато еуфорията от концертите на големите банди е в своя пик, когато луната се оглежда в пълната си красота в морската вода, а пясъка на централния плаж на Бургас се е нажежил под многохилядната танцуваща публика.

Така на 12 август, в петък, денс нощта е запазена за лейбъла True Badness. Гвоздей в лайн-ъпа е dubstep легендата DJ Benga. Dubstep гуруто от Великобритания е първия шанс на българската публика да се срещне лично с него и тази наистина уникална възможност е единствено и само в първата нощ на SPIRIT of Burgas. Benga e същински законодател в своя жанр, личност зад пулта, пред която милиони по света се кланят по време на парти като пред икона. Като всяко звездно име в dubstep стила, той ще доведе със себе си качествено MC и това е Youngman. В лайн-ъпа на първата денс нощ е и румънското чудо Bong, с когото сякаш целия свят на dubstepa проявява интерес да работи напоследък. Нощта на 12 август ще приключи със сетове на титулярите от лейбъла True Badness – Tommy Gun, World Premiere и Tekniq.

Втората, нощта на 13 август, събота, е отредена на титаните на drum-and-bass културата у нас – лейбъла H.M.S.U., който вече превръща в ежегодна традиция присъствието си на фестивала.
В последната нощ, на 14 август, неделя, Dance Night ще започне с една обичана култова хип-хоп формация. Scratch Perverts всъщност са много повече от хип-хопъри. DJи с дългогодишна история и множество награди от DMC шампионати, те са способни да вземат което и да е парче от който и да било музикален стил и да го трансформират по невероятен начин в хип-хоп ритъм. За SPIRIT of Burgas 2011 идват Tony Vegas и Prime Cuts с Back2back DJ сет. Също както миналогодишния финал на SPIRIT of Burgas – легендарния GrandmasterFlash, така и Scratch Perverts са пионери в превръщането на грамофона в инструмент за свирене. Множеството търн-тейбъл технологии, създадени и приложени от тях от средата на `90те до днес, им отреждат специално място на световната хип-хоп сцена.

Съпортът на британците от Scratch Perverts на финала на 4тото издание на фестивала ще дойде от прочутия бг хип-хоп лейбъл ILLMATE. Fars, Wosh, Лого5, DJ Darkstep, Diwaddloe, DJ Bashment, The Top Stoppers, Jamez Bongg и Soulization съпътстват и цялата програма на подгряващите клубни национални турове BECK`SPERIENCE THE SPIRIT OF BURGAS. Изявата им по време на фестивала обещава взривяващи моменти с комбинацията от живи барабани и dubstep dj сет, както и с шоуто на 3-ма DJи и 5 MCта едновременно на сцената.

Още едно име ще се появи в последната вечер, доста преди старта на хип-хоп денс вълната със Scratch Perverts и Illmate. Британската банда SKINDRED ще подгрее DEFTONES в началото на вечерта. Звукът, характерен за SKINDRED е умела смесица от пънк, рок, метъл, реге и електорнна музика. Фронтменът Елвис Бенджи Уеб, басистът Дан Пъгсли, китаристът Майки Димъс и барабанистът Аря Годжин заедно са толкова силни и въздействащи в концертните си изпълнения, че от обикаляне по световните сцени, нямат време да влязат в студио. Силното желание на публиката да ги вижда често на живо, е причината те рядко да успяват да записват нови албуми.Въпреки това през април тази година SKINDRED изкараха първия, записан във Великобритания диск, на чийто нов звук публиката на SPIRIT of Burgas 2011 ще има удоволствието да се наслади в ранната вечер на 14 август.

По всичко личи, че финала на 4то издание на SPIRIT of Burgas ще е повече от експлозивен. А след броени дни ще са ясни и детайлите около точния лайн-ъп на денс нощта на drum-and-bass лейбъла H.M.S.U.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !