165 филма на фестивала за...

21-вото издание на един от най-престижните международни...

Маргарита Михнева: Васа Ганчева е крадец

отпечатай новината

02.06.2011 17:00 | Видян 4895 пъти

Маргарита Михнева: Васа Ганчева е крадец

На 1.06. в предаването „На инат” по Нова ТВ Маргарита Михнева обвини своята кума Васа Ганчева в кражба във връзка със скандала, разразил се в последните дни около телевизионната критичка: „В този случай става въпрос за кражба.

Сигурно Васа се е почерпила преди да отиде на разговора за хонорара. Не е редно като журналист да напишеш един материал и да вземеш два пъти пари за него, както е направила Васа, взимайки хонорар за статията си и от в-к „Уикенд” и на ръка от „Съдебен спор”. Васа Ганчева е крадец. Жалка е, но от друга страна ми е симпатична, жал ми е за нея, защото за едни 500лв. се орезили за цял живот по такъв елементарен начин. Защото има и случаи на изгорели за по-големи суми, като например БНТ, срещу която се води дело за установените липси в размер на 35 млн. лв.

Тези липси са доказани не със скрита камера, а от прокурор на Софийска градска прокуратура. Делото се води срещу неизвестен извършител, обвинителният акт е написан, прокурорът си е свършил работата и въпреки това има невинни. Нека Бойко Борисов да каже на прокуратурата да си свърши работата!” – заяви журналистката пред водещия Марк О’Селски и допълни, че бюджетът на Националната телевизия, която бърка в джоба на всеки данъкоплатец, е 60 млн. лв., а на Министерството на транспорта е 55 млн.

На въпрос, как ще коментира слуховете, че щяла да стане таен ПР на Алексей Петров, Михнева твърдо заяви: „Никога не бих станала ПР нито на Бойко Борисов, нито на Алексей Петров. И двамата ги познавам много добре. Да работя такова нещо нито ми е в амплоато, нито ми е интересно.

Алексей Петров няма нужда от ПР, а от правосъдие и от един по-задълбочен министър на вътрешните работи, защото на Цветан Цветанов му липсва образование. Липсата на доказателства провалят нашите съдебни дела – това е истината. Така че МВР да вземе да поработи малко, след като не могат да си свършат нещата. Но всичко става със знание, а не с трещене, пищене и пищови.”

Михнева директно обвини властта в двуличие: „България е държавата на СРС-тата и флашките. Това се получава винаги, когато властта е неискрена и двулична.” Тя заяви, че разполагала с тайни записи на журналисти и политици, които не е използвала и даде пример с притежаваните от нея флашки за Мишо Бирата. Михнева имала и записи, направени от пострадали хора, на които са им искани пари, за да бъдат поканени за участие в едно много известно предаване в голяма телевизия.

На въпрос на водещия Марк О’Селски, дали има независима журналистика в България, Маргарита Михнева категорично отрече и коментира: „Няма независима журналистика у нас и доказателство за това е фактът, че нито един журналист не може да направи разследване срещу собственика на телевизията в която работи.”

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !