Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Как да се държат добре към Вас във...

Ако има нещо, което парижани искат туристите да знаят,...

Гласуването в Евровизия – пълна измама

отпечатай новината

12.06.2011 09:00 | Видян 2608 пъти

Гласуването в Евровизия – пълна измама

Мега скандал избухна, след като на международно ниво се потвърди манипулирането във вота на зрителите на песенния конкурс Евровизия.
Огромното закъснение на публикуването му е поредното доказателство за измамата в и без това спорната музикална класация.

С участието си на грандиозното шоу, британската поп група Блу, която напоследък бе позабравена, успя да пусне първия си сингъл отново заедно. Неотдавна събралите се бой-бандити, които се бяха разделили по съвет на Елтън Джон, когато бяха на върха на славата си, едва се добраха до 11-а позиция на шоуто в Дюселдорф. Но в началото на тази седмица обществено достояние станаха резултатите от зрителското гласуване, които се оказа, че са далеч по-успешни за английската банда.

Според вота на феновете Блу са на пета позиция. Същата е ситуацията и с представителя на Русия - Алексей Воробьов. От седма позиция, според зрителското гласуване, той неясно как бе пратен на далечното 16-о място. Причината за странната промяна в позициите е гласуването на тайното професионално жури, чиито резултати, доста съмнително отказват да разкрият.

Съмненията в истинността на резултатите съпътстват всяко от последните издания на конкурса. През 2010 година, когато Миро представляваше България, но отпадна още в предварителните кръгове.Самият той в емоционално изказване повдигна завесата. Синеокият изпълнител разказа случка от 2007 година, когато песента на Елица и Стунджи Вода стигна до петото място в крайното подреждане. Непосредствено преди финала организаторите подпитвали българската делегация дали страната ни има подходяща зала за евенутално домакинство следващата година при евентуална победа. След като получили отрицателен отговор, организаторите дали да се разбере, че парчето ни, което тогава всички броят за един от фаворитите, няма шанс.

След победата на руския представител Дима Билан през 2008 година,  спечелил само след зрителско гласуване, вотът на журито, въпреки зрителите стана решаващ. Така точките на Русия започнаха да падат главоломно надолу и от 272 точки минаха през 90 следващата година и стигнаха до 70. След тези промени България така и не успява да мине предварителните кръгове.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !