Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Божинов играл под диктовката на Камората

отпечатай новината

10.06.2011 18:00 | Видян 2727 пъти

Божинов играл под диктовката на Камората

Тимът на Валери Божинов Парма побеждава като гост Наполи с 3:2 през април 2010 г. в мач от Серия А. Сред действащите лица на терена е и българският нападател на "дуковете". Оказва се обаче, че най-властните играчи в двубоя не са на терена, а на трибуните и събитията са диктувани Антонио ла Русо, наследникът на един от босовете на Камората.

Това е част от поредния скандал с черно тото във футбола, който разтресе Италия.
От прокуратурата в Неапол разследват евентуална връзка на резултатите от мачове от миналогодишния шампионат на Италия с дейността на Камората, действаща в областта Кампания.
Скандалът в италианския футбол избухна в началото на юни. Тогава по подозрение за организиране на черно тото и договаряне на мачове бе закопчан бившият национал Джузепе Синьори.

Освен легендата на Лацио, полицията арестува още 15 души. Сред задържаните има футболисти, подвизаващи се в сериите В и С, ръководители на клубове и букмейкъри.
Следователите са категорични, че всички задържани са свързани в една или друга степен с уреждане на мачове от Серия В.

По време на акциите са извършени арести в 11 града.
Пет тима от италианската Серия А по футбол, сред които Рома и Фиорентина, са разследвани за уговаряне на мачове, обявиха официално от полицията в Италия. Съмнения за уговорки има и за двубои на Дженоа, Лече и Каляри.

В скандала бе замесено и името на Принца на Рим Франческо Тоти. Според информациите, в разследваните мачове на "вълците" Фиоретнина - Рома (2:2) и Рома - Дженоа (3:4) Тоти играл симулативно в последните минути.

Въпреки появилите се първоначално информации, че сред замесените в скандала е и Интер, "нерадзурите" поне засега се измъкват.

Пред Стандарт Божинов отрече да е играл за мафията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !