Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Jahmmi Youth & Zafayah: Black Gully Side за Кара дере, срещу багерите

отпечатай новината

16.06.2011 10:20 | Видян 2703 пъти | Гласували 1

Jahmmi Youth & Zafayah: Black Gully Side за Кара дере, срещу багерите

Кратко след представянето на новия сайт на първия български лейбъл за реге музика Roots Rocket (www.rootsrocket.org), е факт и дългоочакваният видео дебют на двама от младите артисти в него - Jahmmi Youth & Zafayah!

Парчето е със заглавие  Black Gully Side и е посветено на Кара дере - едно от малкото черноморски кътчета, неопорочени от багера на алчната човешка мисъл.

Black Gully Side вече има и клип, чиято премиерна прожекция, придружена от парти, ще са на 18 юни в клуб Twins (НДК), с лайф сет на Roots Rocket Sound (с участието на Jahmmi Youth, Zafayah, Sen I, Kin Dread и Bibi Youth), както и лятна селекция от Dancing Lion (Zionlionz Soundsystem)!

Партито, а и клипът, ще се превърнат в своебразен арт-протест в момент, който е решаващ за съдбата на летния рай, защитен от Натура 2000 и застрашен от бизнес интереси. На събитието ще присъстват активисти против застрояването на Кара дере, които ще  разяснят на желаещите да подкрепят каузата как могат да изразят своята гражданска позиция в защита на едно от последните кътчета на нашето Черноморие, непокътнато от нечии бетонни мечти.

Всъщност идеята за парчето идва след първата съвместна лятна почивка на Zafayаh и Jahmmi Youth на Кара дере. „По време на престоя ни там, след една от лежерните следобедни сбирки с К*Irie (ZionLionz), си лафехме и пробвахме да си преведем Кара дере на английски. Единодушно решихме, че би трябвало да е Black Gully Side. След това инструменталът на Cheeba беше достатъчен, за да направим този трак, а клипът не се забави.“ - споделя Jahmmi Youth.

Видеото към песента е заснето за два дена на плажа в края на миналото лято, а като негов режисьор дебютира фронтменът на Root Souljah и директор на Roots Rocket - Александър Поплилов (Sen I). В екипа са още операторите Симеон Кермекчиев, Пламен Желязков (Flambo) и Александър Георгиев (Alex G), а монтажът е дело на Георги Гаврилов.

Покрай снимките се заражда и стабилно приятелство на екипа с шерифа на рибарското селище до Бургас, който, запален от идеята, им осигурява разрешение за обиколка с лодката на опитния рибар - Мишел. „Уви, този ведър момент от снимачния процес беше помрачен от един нещастен случай - загубихме сериозно количество билки поради употребата на не толкова сериозно количество от тях“ - признават от бандата.

Началото на партито в Twins e 22.00 часа, в входът – 5 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !