Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Подариха скейтборд на Фандъкова

отпечатай новината

21.06.2011 15:40 | Видян 2344 пъти

Подариха скейтборд на Фандъкова

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откри най-големия скейтборд комплекс на Балканския полуостров - Скейт парк София. Той се намира срещу Университета за национално и световно стопанство (УНСС). На официалното откриване на комплекса кметът получи специален подарък - скейтборд.

„С доброто партньорство на федерация по скейтборд имаме вече едно място, което е осигурено и има медицинска помощ. Три декара е площадката, която е общинска собственост, всички съоръжения са на стойност над 600 000 лв. и са осигурени от общината - от Общинския приватизационен фонд и от Комисията за децата, младежта и спорта”, посочи Фандъкова. По думите й – така младите хора ще имат законното, осигурено, безопасно място, за да могат да упражняват любимите си видове дейности.

Съоръженията ще бъдат стопанисвани от Българската скейтборд федерация (БСФ) за период от пет години, обясни столичният кмет.

БСФ всеки ден между 11,00 и 15,00 ще предоставя комплекса за безплатно ползване, през останалото време деца ще тренират, допълни кмета. На откриването присъстваха председателят на Българският олимпийски комитет - Стефка Константинова и олимпийската шампионка по шорттрек Евгения Раданова, които разгледаха комплекса заедно със столичният кмет.
Любители на скейтборда, кънките и BMX колелата демонстрираха умения на откриването.
Откриването на парка беше отлагано в продължение на повече от година. Намесата на Столичната община и 19' помогна за осъществяването на идеята.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !