Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Tri-O-Five избраха млад талант,който да замине с тях за EXIT Festival

отпечатай новината

06.07.2011 09:00 | Видян 2230 пъти

Tri-O-Five избраха млад талант,който да замине с тях за EXIT Festival

Младата джаз груув фънк банда Tri-O-Five е първата  потвърдена група от България, която ще свири на EXIT Fest 2011. Тази година сред култовите участници са Pulp, Arcade Fire, Portishead, Grinderman, Underworld, Beirut, Hadouken! , Fedde Le Grand, Joris Voorn, Tiga, Joachim, Garraud, James Zabiela  Gramophonedzie, Magnetic Man, Carl Craig, Marco Carola, DJ Sneak, Tini и др.
Балканското събитие на годината ще добие „българска следа” благодарение на четирите момчета от Tri-O-Five.  Години наред именно Fusion сцената, на която ще свирят те в това издание, е сърцето на фестивала. Единадесет години пред нея се събират хора от различни възрасти, музикални предпочитания и национална принадлежност. Гости са били култови за всички времена групи както от региона, така и от целият свят. Тя е известна с това, че дава дебют на бъдещи музикални величия.

Божидар Василев ще замине с Tri-O-Five, за да стане част от магията на EXIT Festival  в Сърбия. Той се възползва от тяхната покана, отправена към всички млади таланти, да запишат и изпратят свое изпълнение. Неговата авторска музика впечатли момчетата от групата и те ще запишат своя следващ сингъл с негово участие.

Божидар Василев е тромбонист, завършил  НМУ „Л. Пипков”. В момента свири във фънк бандата Southwick. Свири още в Брас Асоциация с ръководител Ангел Заберски и във Вили Брас Бенд. Ученик е на Велислав Стоянов и е завършил майсторски клас при Глен Ферис и Милчо Левиев. Има много награди от конкурси за солово свирене на класическа музика. Свирил е на една сцена с Poogie Bell Band, както и с Charles Mack, Li`Nard и Mark Bowers при гостуванията им в България.

 

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !