Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

“Карибски пирати: В непознати води” спечели над един милиард долара по света

отпечатай новината

06.07.2011 15:40 | Видян 3346 пъти

“Карибски пирати: В непознати води” спечели над един милиард долара по света


Преди броени дни, „Карибски пирати: В непознати води” премина границата от един милиард долара приход от световния бокс офис и стана един от осемте филма в историята на киното с подобни впечатляващи резултати. В елитният списък влизат още четири заглавия на Walt Disey с подобни световни приходи, като никое друго филмово студио не е представено с повече от един филм.

„Карибски пирати: В непознати води” e втората продукция от поредицата преминала границата от един милиард долара световни приходи. През 2006 г. „Карибски пирати: Kовчегът на мъртвеца” става първият филм на студиото спечелил над милиард, последван от „Алиса в страната на чудесата” и „Играта на играчките” 3, през 2010 г. След като стана най-голямата международна премиера в историята на киното, „Карибски пирати: В непознати води” зае третото място по приходи в световния бокс офис за всички времена.

С три седмици на лидерската позиция в бокс офиса у нас и нестихващ зрителски интерес, се очаква скоро филмът да премине границата от два милиона лева приходи. В момента „Карибски пирати: В непознати води” е на четвърто място в родната кино класация за всички времена. От излизането на екран в България, новите приключения на Джак Спароу са привлекли в киносалоните 202 837 човека.

„Резултатите на „Карибски пирати: В непознати води” ни показаха колко силно са повлиали на зрителите по света историята и персонажите в поредицата за Капитан Джак Спароу”, споделя Рич Рос, Председател на борда на Walt Disney Studio. “Да спечелиш милиард долара с един филм е много вълнуващо и рядко постижение. Искам да благодаря специално и да поздравя продуцента на лентата Джери Брукхаймър, Джони Деп, режисьора Роб Маршал и всички от пиратското ни семейство за тези невероятни резултати”.

Поредицата „Карибски пирати” е донесла на създателите си до сега три милиарда и 680 милиона долара, а отделните продукции се нареждат на второ, трето и четвърто място в топ 10 на световния бокс офис за всички времена.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !