Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Откриват 4 нови детски градини

отпечатай новината

04.11.2011 11:00 | Видян 3051 пъти

Откриват 4 нови детски градини

„В следващите няколко месеца ще бъдат открити 10 нови градински групи за 5-годишни деца, ще открием и 4 нови детски градини в Казичене, село Волуяк и в кварталите Дървеница и Люлин“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на откриването на разширението на ОДЗ 160 в кв. Драгалевци в район Витоша. В детската градина е построен физкултурен салон, нови детски площадки и сградата е цялостно санирана. „В кв. Драгалевци няма чакащи деца за детски градини. Въпросът не стои така за яслените групи, но работим и в тази посока, посочи Фандъкова.

165 деца ще посещават детската градина, като увеличението е от 1 яслена група от 25 деца за 4 и 5-годишни деца“, каза Фандъкова. Ремонтът е на стойност около 500 000 лв. На събитието присъстваха зам.-кметовете на Столичната община Мария Бояджийска и Ирина Савина.
„Район Витоша ще има нов кмет“, обяви Фандъкова. „Предложението ми е за общинския съветник от ГЕРБ Стойко Дуков, който работи с жителите на района и досега много активно. Правихме съвместни срещи за всяко едно от населените места и в Симеоново, и в Драгалевци, и в Бояна, и благодарение на неговите усилия, взехме от държавата за управление висшето училище в Бояна и там също ще направим детска градина. Г-н Дуков е показал, че се интересува от проблемите на района и му пожелавам да е добър кмет, стига Общинският съвет да гласува”, каза Фандъкова.

„Предприемчивите, инициативните кметове, които предлагат решения, а не се оправдават, винаги са били добре дошли при мен”, каза Фандъкова. Тя посочи, че ако някой не си върши добре работата, ще предложи той да бъде сменен. Настоящият кмет на района е Любен Петров. Избран е за кмет от квотата на коалицията Алианс за София на СДС и ДСБ.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !