Мадона счупи рекорд и събра 1.6М души...

Безплатното шоу на Мадона в Рио де Жанейро привлече...

Кирил Домусчиев продаде поръчковата...

Един от най-богатите българи продаде суперяхтата си....

Мария Илиева взриви публиката в препълнената зала „Фестивална”

отпечатай новината

05.12.2011 14:30 | Видян 4241 пъти

Мария Илиева взриви публиката в препълнената зала „Фестивална”

Истински фурор предизвика концерта на Мария Илиева „10 години „Лунен сън” тази събота в зала „Фестивална”. Певицата представи спектакъл на световно ниво, който със сигурност ще се помни дълго.


Концерта подгряха Криста и B.O.Y.A.N. от Стерео стая, които представиха новите си сингли – „За теб” и „Знаеш”. Веднага след тях на сцената излезе Мария Илиева и даде старт на концерта с тоталния хит “I Like” в уникален аранжимент, дело на музикалния директор на концерта Живко Петров.

Заедно с него музикантите на сцената бяха Веселин Веселинов – Еко, Димитър Семов, Гоерги Янев, Криста, Елена Кокорска, B.O.Y.A.N. и струнен камерен оркестър Arena Orchestra с музикален директор Пламена Жекова.

Още от първата минута публиката беше на крака пред музикалната магия, която искреше от сцената. Мария Илиева смени три тоалета по време на концерта. Светослав Колчагов, един от петимата главни дизайнери на Виван Уестууд, беше подбрал роклите от първа линия на модната кралица специално за певицата.

Дуетните партньори на Мария бяха Белослава за „Идваш към мен”, както и Графа и Любо, с които изпяха емблематичните си дуети. Забележителна беше интерпретацията на „Нищо”, в която се включиха хор „Космически гласове от България” с диригент Ваня Монева и Стунджи и накараха публиката да настръхне и да аплодира на крака дълго след финала на изпълнението. Красимир Илиев, концерт-майсторът на Софийски духов оркестър, се включи в интерпретацията на “Думи” с лирично соло на кларинет.

Изненадата на вечерта беше появата на Мага, който преди 10 години създаде емблематичния за Мария Илиева хит „Лунен сън”.

Зала „Фестивална” се оказа прекалено малка и побра едва 1500 души. Билетите бяха разпродадени дни преди концерта и имаше тълпи от хора пред входа, които не успяха да влязат.

Сред гостите в публиката се забелязваха Васил Петров, Камелия Тодорова, Мариана Попова, Васил Василев - Зуек, Деси Тенекеджиева, Камен Воденичаров, Цветанка Ризова, Мартин Карбовски, Гала, Тончо Токмакчиев и др.

Финалистите от X Factor през цялото време аплодираха и подкрепяха бурно своя ментор, а накрая спонтанно излязоха на сцената, за да танцувати и пеят със звездата.

По време на концерта Мария Илиева отдели минута да благодари на всички значими хора, които са били до нея през тези 10 години и с професионализма и приятелството си са направили така, че я да бъде сега тук и толкова щастлива, колкото е сега. Накрая, но не по ред, певицата благодари и на феновете си, които ѝ дават силата да продължава напред и заради които всичко си заслужава.

След около два часа и три биса, Мария Илиева доказа, че българската музика може да бъде на световно ниво. С този концерт, както и с всички от турнето по случай 10 години от старта на соловата ѝ кариера, „момичето, което промени изцяло българската музика”, както Любо я описа, промени и възприятията за концерт на български изпълнител.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !