Катрин Зита-Джоунс подари Боно на...

Боно отпразнува 80-ия рожден ден на Майкъл Дъглас, като...

Аталай избра Бареков пред любима за...

Агентът на комунистическите тайни служби Рамадан Аталай...

2012: Годината на Дракона е рубикон, после щастие

отпечатай новината

21.12.2011 10:15 | Видян 3990 пъти

2012: Годината на Дракона е рубикон, после щастие

2012 година ще бъде под знака на Водния Дракон. По принцип този знак от зодиака е изключително силен, енергичен, властен и предвещава добри дни или поне така вярват китайците. Доказва го и нашият съвременен опит. Вижте как...

Всеки път посрещаме годината на Дракона повече или по-малко отчаяни. Нека да се върнем през 1976 г. България тогава има голям проблем. Светът е в петролна криза – цените на черното злато скачат до небето за кратки срокове.

Тогава Тодор Живков вика Огнян Дойнов и му възлага да намери изход. За няколко години – до 1984 г., дълговете са свалени от 6 на 1,5 милиарда.

Съвпадението със сегашния период е поразително – през 2009 г. светът си призна, че е в катастрофално икономическо положение, а от 2012 г. очакваме да бъде рубиконът, след който нещата се разведряват.

Следващата година на Дракона, само година по-късно ще дойде Десети ноември и раждането на надеждата за по-добри дни.

Годината на Дракона, каквато беше 2000 година също се очакваше със страх и паника. Първо, светът се очакваше да свърши в края на 1999 г., както сега гадаят, уж по някакъв календар на маите за 21.12.2012.

Изведнъж и думата Милениум, сиреч Хилядолетие, стана синоним на страх поради очакваният компютърен проблем с многото нули 00:00 на годината 00.

Оказа се, че и това е напразно притеснение. В самия край на декември 1999 г. един петък, без изобщо да е очаквано или да е обяснено, премиерът Костов подмени основните си министри – двете си вицета, вътрешния и търговския, наред с други членове на кабинета.

През 2000-ата последва мръсна политическа война, която извади Командира от строя. След годината на рубикона обаче дойде 2001 г., когато Царят уж донесе нова надежда.

Сега и 2012 очакваме в отчаяние от рецесията, депресията и икономическата криза. Изглежда сякаш нищо добро не идва и изобщо не може да се случи. В България се разиграват мръсни сцени, а крадците се правят на морални европейци.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !