Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Андрей Иванов си тръгна като шеф на СОС

отпечатай новината

11.01.2012 11:15 | Видян 1326 пъти

Андрей Иванов си тръгна като шеф на СОС

Андрей Иванов си тръгва като като председател на Столичния общински съвет (СОС). Новината огласи на пресконференция в 8 часа сутринта зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Андрей Иванов пожела да бъде освободен от длъжността председател на Столичния общински съвет, каза той. Това е станало снощи на среща при премиера Бойко Борисов, която е била по искане на Иванов и на която е присъствал и Цветан Цветанов.

Вчера късно вечерта в Бояна се проведе и няколкочасово заседание на Изпълнителната комисия на партията, на която бяха взети решения за кадрови промени в четири областни структури на ГЕРБ.

Кандидатът на управляващите за председател на местния парламент в столицата е Елен Герджиков. Андрей Иванов е председател и на Софийската организация, но той остава на този пост. Софийската организация се представи изключително успешно и не се налага да бъдат правени кадрови промени в структура в София-град, заяви Цветанов, според когото са положени максимални усилия. Решенията вчера на Изпълнителната комисия са били само на база на резултатите от проведените местни и президентски избори. Андрей Иванов е допринесъл много за успеха на столицата в местните и в президентските избори, каза Цветан Цветанов.

В разстояние на година за четвърти път ми се налага да вземам отношения по слухове, заяви Иванов, обяснявайки мотивите си да се оттегли като председател на СОС. Повод за оставката ми не е медийният интерес, а това, че за пореден път ми се налага да дискутирам положения и да вземам отношения по неверни слухове, каза той. Благодарен съм на колегите, че те не се поддадоха на тези слухове и снощи нямаше точка, която да разглежда казуса Андрей Иванов, добави шефът на столичния парламент. Според Иванов няма нищо вярно в публикациите, които го уличават в лобизъм.

По думите му изборите са показали, че трудно се съчетава партийната работа с поста на председател на СОС. Иванов смята, че има опасност слуховете да създадат проблеми за работата на структурата в София. Когато един човек прецени и пожелае да бъде освободен от поста, който заема, не смятам, че трябва да го тълкуваме като медиен натиск, но имаше достатъчно медийни публикации, заяви Цветанов.

Бъдещият шеф на СОС Елен Герджиков е роден през 1972 г. Висшето си образование завършва в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1998 г. със специалност „Философия“, по късно завършва магистратура по „Политология“. Член е на постоянната комисия по стопанска политика и общинска собственост и на постоянната комисия по финанси и бюджет.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !