В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Смях: Работно време

Работно време От: Когато дойда До: Когато си отида...

КЪРВАВ СПОРТ

отпечатай новината

17.01.2012 16:15 | Видян 11218 пъти | Гласували 1

КЪРВАВ СПОРТ

ММА е голямата мания в момента в цяла България. Само в клубовете към съществуващата федерация са обединени над 2000 яки момчета. Това са само състезателите. Феновете пък са десетки, ако не и стотици хиляди. През последната година големи турнири има всеки месец поне по един. И то не само в София, а и в Бургас, Русе, Велико Търново. През 2011 г. постигнахме и първата българска победа в най-престижната верига UFC. Спечелихме и титлата на WFC.

 

Битка на титани

Любо VS Любо

Двама Любовци са хората, които през последните години направиха така, че ММА да се превърне в единствения спорт - реален съперник на футбола по интерес. И двамата продуценти и организатори на големи турнири са бойци. Любо Джубрилов е бивш състезател по карате, който поради проблеми с властите живее в чужбина. Любо Геджев е някогашен борец и сегашен спец на жиу жицу, който за пореден път в края на декември защити световната си титла по смесени бойни изкуства във версията WFC.


Конкуренцията РАЖДА качество е добре известно правило в бизнеса. Точно според него се разви и българският ММА, който от кютек е на път да стане истинска развлекателна индустрия. Първи в този бизнес преди около пет години влезе Любен Джубрилов.

Морският вълк започна

преди 5 години с турнири в родния си Бургас и при братя Диневи на морето. Христо Стоичков, който е негов близък приятел, както и Долф Лундгрен – филмов майстор на бойните изкуства, награждаваха победителите.
Първият голям турнир в София обаче бе организиран от Любомир Геджев – един от най-добрите състезатели по жиу-жицу в България, трениран в меката на бойните спортове в Близкия Изток – Абу Даби.
Той първи доведе големи имена от чужбина – включително легендарния

съперник на Тайсън – южноафриканеца Бота

Първи започна да пълни действително огромни зали с новия тип развлечение. След турнирите в Зимния дворец на спорта в София и в зала Универсиада, проведе състезания дори в първа зала на НДК – голяма дързост, но и признание за този спорт като форма на развлечение за масите. За специални гости бяха поканени супер знаменитости като Летящия принц от К1 Реми Боняски и страшилището Боб Сап. В мачове с огромен заряд и залози Геджев срази на ръба на силите и човешките възможности бразилския си съперник за колана на WFC Бруно Карвальо, а Благой Иванов - Багата смели Сисо Захариев.
Джубрилов също стъпи с турнири в София, разви верига от състезания в страната, лансира звезди, сред които най-много акцентира на трети Любо Чука, започна да създава и

мърчандайзинг – първо с тематични фланелки

Както може да се очаква, двамата Любовци се непримирими конкуренти. В последната година Джубрилов се наложи над съперника в организирането на събития.А се говори, че Геджев се е върнал в Абу Даби, където за разлика от България криза няма. 

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !