НАЙ-НОВИ
Тройна цена на поръчка пускат...
Вижте какви ги вършат заместниците на Благомир Коцев,...
Мария се омъжи за новия си любим...
Попфолк дивата Мария отново облече булчинска рокля –...
Пир по време на пости
06.03.2012 17:00 | Видян 3388 пъти

Супа от сьомга
Време за приготвяне
30 минути
4 порции
Съставки:
1 глава от сьомга; 3 – 4 картофа; 1 глава лук; 1 червена чушка;1 морков; 1 л. прясно мляко; 50 г масло; 100 г белени бадеми; 2-3 скилидки чесън; 1 лимон; див чесън за поръсване; вода за доливане
Подправки на вкус:
сушена целина; девесил; черен пипер; червен пипер; магданоз
Как се прави:
Картофите се обелват измиват и нарязват на кубчета, морковът, лукът, чушката и чесънът се почистват и нарязват на дребно. В тенджера със зехтин запържете зеленчуците и залейте с прясното мляко. Прибавете сол и подправките и оставете да заври.
Супата се вари около 20 минути. Във врящата супа сложете главата на сьомгата вързана в намокрена марля. След това извадете сьомгата и я обезкостете. Ако е необходимо долейте вода във супата. След като сте обезкостили рибата върнете я обратно във супата, като добавите и масло.
Оставете на котлона за още 10 минути и отстранете. След като ястието е готово поръсете с магданоз. Може да сервирате супата с поръсена кора от лимон, нарязан много на дребно див лук и натрошени бадеми.


коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !