НАЙ-НОВИ
Фаворитите Ивайло и Мартин излизат в...
Двамата големи съперници и фаворити за победата в...
Документалният сериал Ружа Игнатова:...
На 22 май (четвъртък) ексклузивно за българския ефир bTV...
Пир по време на пости
06.03.2012 17:00 | Видян 3346 пъти

Супа от сьомга
Време за приготвяне
30 минути
4 порции
Съставки:
1 глава от сьомга; 3 – 4 картофа; 1 глава лук; 1 червена чушка;1 морков; 1 л. прясно мляко; 50 г масло; 100 г белени бадеми; 2-3 скилидки чесън; 1 лимон; див чесън за поръсване; вода за доливане
Подправки на вкус:
сушена целина; девесил; черен пипер; червен пипер; магданоз
Как се прави:
Картофите се обелват измиват и нарязват на кубчета, морковът, лукът, чушката и чесънът се почистват и нарязват на дребно. В тенджера със зехтин запържете зеленчуците и залейте с прясното мляко. Прибавете сол и подправките и оставете да заври.
Супата се вари около 20 минути. Във врящата супа сложете главата на сьомгата вързана в намокрена марля. След това извадете сьомгата и я обезкостете. Ако е необходимо долейте вода във супата. След като сте обезкостили рибата върнете я обратно във супата, като добавите и масло.
Оставете на котлона за още 10 минути и отстранете. След като ястието е готово поръсете с магданоз. Може да сервирате супата с поръсена кора от лимон, нарязан много на дребно див лук и натрошени бадеми.


коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !