Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Николай Бареков: Не съм Кеворкян 2

отпечатай новината

26.03.2012 10:36 | Видян 7707 пъти | Гласували 2

Николай Бареков: Не съм Кеворкян 2

Той е лошото момче на българската журналистика. Той е винаги готов за медийна битка. Той е Николай Бареков.
Роден е на 16 октомври 1972 г. в Пловдив. Започва кариерата си като радиожурналист в града под тепетата. Преди 12 години идва в столицата и стартира като водещ на политическо токшоу в телевизия Европа. От 2003 до 2010 г. е лице на сутрешния блок на bTV. След това става директор на Новини и актуални предавания в TV7 и водещ на рубриката Гореща точка.
Последният грандиозен проект е амбициозният блок Винаги в неделя, в който Бареков има своя рубрика - Вашият събеседник. Вчера гост в нея беше премиерът Бойко Борисов, който отговаряше на стотици зрителски питания.

Защо решихте да направите толкова амбициозен неделен блок?

Решихме да направим блока Винаги в неделя, защото се борим за първото място. Естествено, залагаме на добре познатия модел. Избрахме точно неделя, защото тогава цялото семейство се е събрало пред телевизора. Много цветно, много пъстро, с много присъстващи гости – силни личности, разнообразно, интересно, това се харесва на хората и затова така го правим.

Нашите зрители се зарадваха на още нови изненади във второто издание на неделното ни предаване. Стартира Детска неделя. Разбира се, това се случи благодарение на първия детски телевизионен канал в България, излъчващ програми за деца и юноши - СУПЕР 7, който TV7 стартира през 2007 година.
Наш ексклузивен гост беше самият министър-председател Бойко Борисов. Имахме над 200 въпроса, които нашите зрители искаха да му зададем.


Как мислите, след колко време TV7 ще успее да надмине Нова телевизия по всички показатели?

TV7 дори вече е надминала Нова телевизия по някои показатели. Мисля, че напредваме наистина бързо и очаквам до края на тази година TV7 да бъде твърдо на втората позиция. Както знаете първа е bTV. Голяма битка между двете телевизии ще се води.


Ласкаете ли се от това, че някой би могъл да ви нарече новият Кеворк Кеворкян?

(Смее се.) В интерес на истината с господин Кеворк Кеворкян сме в доста сложни отношения. Както си имаме голям респект, така си търпим и критиките.
Аз съм си аз. Аз съм Николай Бареков. Имам си утвърден стил на работа, индивидуален съм в това, което върша. Двамата сме различни. Това, което харесвам в Кеворкян е един от неговите прийоми на работа. Той умее да води по-спокойно разговора. Мисля, че това е наистина важно.


Какво мислите за новото поколение журналисти, което успя да помете несменяемите за 20 или 30 години постоянно присъстващи лица?

Имаме изключително талантливо младо поколение журналисти. Лично аз съм им голям фен. Ето тук ни е разликата с господин Кеворкян. Той много трудно признава този факт.
България разполага с едно доста качествено поколение журналисти и репортери. Имената са много. Като започнем от Мартин Карбовски, продължаваме с Милен Цветков, Емил Кошлуков, който имаме честта да е при нас, възхищавам се, разбира се, на Люба Кулезич, Диана Найденова също е много добра в работата си.

Имаме и едни много кадърни репортери. Да вземем Диляна Гайтанджиева, също Миролюба Бенатова и още, и още.
Смятам, че хората, които работят в тази сфера и сега са на между 30 и 40 години, са наистина страхотни и стойностни.


Кои са българските телевизионни легенди, които бихте откроили като най-добрите и цените най-много? И от кого какво може да се научи?

Учил съм се предимно от заобикалящите ме, от хората в моята среда. С времето пътят ме е срещал с много професионалисти, от които съм взел най-доброто.
Много сме научили един от друг с Люба Ризова, с която сме работили доста, за което съм благодарен. Друга ярка личност, с която ме е срещнал животът е Георги Коритаров. Със Стойчо Керев също.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !