Александра има човек до себе си:...

"С Александра сме официално разведени. В Инстаграм си...

Учените откриха „трето състояние“...

В научнофантастични филми като „Франкенщайн“ и...

Оптимизмът предпазва от сърдечни проблеми

отпечатай новината

18.04.2012 15:30 | Видян 920 пъти

Оптимизмът предпазва от сърдечни проблеми

Оптимистите, които по-често изпитват положителни чувства  имат по-добро сърдечно здраве, показва ново изследване, цитирано от Би Би Си.

Учени от харвардското училище за обществено здраве разгледали над 200 проучвания, за  да проследят връзката между психологическото благоденствие и сърдечното здраве.Те открили, че оптимистично настроените хора имали средно с 50% намален риск от сърдечен удар, в сравнение с по-песимистичните изследвани лица.

„Открихме,че фактори като оптимизъм, задоволство от живота и щастие са асоциирани с намален риск от сърдечни заболявания, независимо от фактори като възрастта, социо-икономически статус, пушене или тегло“, обяснява д-р Джулия Боем, която води изследването, публикувано в научното издание "Психологически Бюлетин".

То показва, че хората, които изживяват психологическо благоденствие водят по- здравословен живот, правят физически упражнения, имат балансирана диета и сън.

Положителното мислене води не само до подобряване на физическото, но и на емоционалното здраве. Изследване, направено с хоспитализирани пациенти с диагноза депресия показало, че 12-седмична терапия за насърчаване на положителното им мислене е помогнало да се справят с угнетеността и е по-добро лечение от това с медикаменти.

Причината за този извод е, че лечението помага на пациентите в дългосрочен план да намалят депресията, за разлика от лекарствата, които действат краткосрочно. Затова поне веднъж дневно спирайте рутината и се концентрирайте върху своите мисли.

Оценете ги - дали са положителни или отрицателни. Ако заключетие, че мислите Ви са негативни, намерете начин да ги превърнете в положителни.Усмихвайте се по-често, особено когато имате проблеми. Търсете хумор в ежедневните ситуации, за да намалите стреса. Бъдете заобиколени с оптимисти, защото хората, които разпространяват негативна енергия, създават допълнителен стрес.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !