Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Мая Илиева фалира?

отпечатай новината

20.04.2012 09:00 | Видян 5145 пъти | Гласували 1

Мая Илиева фалира?

Покрай разследването на водещите се за антимафиоти Мая Илиева може да се окаже и в ареста, прогнозират юристи. От ГДБОП ще се опитат да докажат, че фирмите на Илиева служат за легализиране на приходите от сенчестия бизнес на групировката.

Мая Илиева е прочута повече с вечерните си турове и забавления из различни столични заведения, отколкото с успешни бизнес проекти. Открай време се твърди, че вдовицата на Георги Илиев е бялото лице на някогашните висаджии - хотели, козметични салони и т.н., докато мрачният им бизнес - наркотици, проституция, крадени коли, точене на ДДС, е в ръцете на Христофорос Аманатидис - Таки.Наследницата на „ВАЙ холдинг" от години демонстрира висок стандарт, въпреки че повечето от бизнес начинанията й са в криза.

Наскоро фалира общият й проект с вдовицата на разстреляния Фатик - Адриана Тюркмен. Двете стоят зад пиано бар Broadway на бул. „Витоша" 119, обясняват информаторите  на  „Галерия". За пред хората въпросният локал се водеше на певеца Мирослав Костадинов - Миро. Той откри пиано клуба с гръм и трясък и мощна реклама през есента на 2011 г. В началото на април заведението безславно хлопна врати. Причината била лошият мениджмънт. Покрай закриването на пиано бара самият Миро призна, че е имал още двама съдружници, като той отговарял само за програмата.

В криза е и другото знаково занимание на Мая Илиева бизнесът с женската красота. Широко рекламираното й съдружие с французина от Тулуза Мишел Сантьонак вече е в историята. Двете им общи фирми „ММ енд С" и „ММ енд С-1"са в ликвидация от май миналата година. Като мотив се посочва, че не са постигнати очакваните резултати, съответни на направените инвестиции.Фирмените   регистри показват, че доскоро със запори е била и общата компания на Мая Илиева с бизнес дамата Дарияна Куманова, собственичка на магазините „Инкогнито".

Запорът е бил по искане на банка, но неотдавна е вдигнат. За да спаси потъващия кораб, през   декември 2011 г. Мая Илиева прави промяна и в управлението на „ВАЙ   холдинг", наследен от покойния й съпруг Георги Илиев.За управител на компанията, която е 100% собственост  на вдовицата, е поставена счетоводителката  Лариса Ивановна Маткова, показва справка в Търговския регистър. Лариса Маткова заменя като управител дългогодишния финансист на някогашната ВИС Орлин Маринов. Той влиза в средите на ВИС след смъртта на Васил Илиев и управлява хопдинга от 2006 г. Бил е също и шеф на позабравените вече супер маркети "Оазис", закупени по-късно от бизнесмена Христо Ковачки.

Новата управителка Лариса Маткова също е познато име на висаджии - тя от години върти счетоводството фирми от обръча на някогашните силови застрахователи. Като главен счетоводител е разписвала финансовите отчети на редица фирми, свързани със застреляния Георги Илиев. Лариса Маткова е управител и на друга фирма, свързана с някогашния ВИС - „Ви-2". В нея съсобственик е ликвидаторката на ВИС-2 Йорданка Димитрова.

Отлично запознати разкриват пред „Галерия", че истинският финансов шеф на някогашната ВИС и нейните приемници не е нито Орлин Маринов, нито Лариса Маткова, а мъж, когото всички наричат Митя. Неговият офис е в бизнес центъра на площад „Ручей", зад бензиностанцията на „Шел" на бул. „България" в столицата.Друга важна фигура, която ръководи остатъците от ВИС, е Антон Боянов. Той участва като собственик в повече от дузина фирми с разнородна дейност - от добив на трошен камък, пясък и чакъл до отглеждане на лозови, овощни и други трайни насаждения. Седалището му е в Кюстендил.

Мнозина са убедени, че истинският бос, който има последната дума относно наследството  на  ВИС, не е Мая Илиева, а Христофорос Аманатидис - Таки. Друг е въпросът кой пък стои над него. Таки вече се радва на спечеленото през годините на прехода в ЮАР. Там е заедно с най-близкия си приятел и съдружник Красимир Каменов - Къро. Въпреки че близки до бившата ВИС твърдят, че Таки е истинският наследник на Георги Илиев, според Търския регистър Мая е наследила всички фирми и имущество на убития си съпруг.

Преди да бъде застрелян, Георги Илиев според запознати е натрупал богатство от над 150 млн. лева. Приживе той инвестира в строителство, хотели, ресторанти и спорт. Част от фирмите му са регистрирани в офшорни зони в САЩ и Доминиканската република.

източник:в.Галерия

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !