Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Най-голямото парти на Кралица Елизабет II

отпечатай новината

04.06.2012 11:30 | Видян 2567 пъти

Най-голямото парти на Кралица Елизабет II

3 дни яли, пили и се веселили не е само МОТИВ от приказките. Един ден повече се празнува 60-годишнината от възшествието си на престола британската кралица Елизабет Втора.

Най-голямото парти на 86-годишната дама идва и с обявяването на най-високата популярност на монархията. 2/3 от британците не си представят своята страна без кралското семейство. Това е най-високият резултат по този въпрос за последните 20 години.

Празненствата, посветени на Нейно величество, започнаха в събота, 2 юни, с конните състезания в Епсъм, Южен Лондон. Там редовно участват чистокръвни коне, собственост на кралицата. Въпреки 86-годишната си възраст, тя

редовно язди

Кралските конюшни не са само емоционална слабост на Лилибет, както я наричат близките, още от малка. Те са и сериозна част от нейното състояние, което се измерва в няколко милиарда паунда и я прави една от най-богатите жени в целия свят.

Вчера поданиците на кралицата налбюдаваха друго впечатляващо събитие, отново свързано със спортен мотив. Те имаха възможността да станат свидетели на речния парад на Темза – реката, която пресича британската столица.Заради специалния повод, в шоуто този път участваха

над хиляда плавателни съда,

които станаха основен обект за снимки за жителите и туристите в Лондон. Те имаха търпение да изгледат невероятната морска феерия между 14:30 и 17:30 часа местно време. За онези, които не намериха място край Темза, бяха разположени на вълзловите места в мегаполиса.

Ако питате англичаните, няма нищо по-глупаво от това човек да пропусне невероятната гледка, която представлява кралският кораб, пищно украсен в червено и в златисто с кралица Елизабет Втора и членове на кралското семейство, сред които принц Чарлз и Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Хари, разположени в него.

Пикник за 10 хиляди души

в парка на Бъкингамския дворец в самото сърце на Лондон, концерт на сър Пол Макартни, сър Елтън Джон и Кайли Миноуг и запалване на фенери, е заплануван в програмата за понеделник, 4 юни. Закуската на тревата има специално меню, подготвено от готвача-звезда Хестън Блументал: зеленчукова супа,

пилешко от коронацията (рецепта, датираща от 1533 година),

натурални фермерски сирена и ягоди, набрани от любимото имение на Нейно Величество в Сандрингам, където ги отглежда не кой да е, а самият принц Чарлз.

В края на концерта кралица Елизабет Втора ще запали един от 4000-те фенера, пръснати из страната. Вторник, 6 юни, е денят на шествието с каляска на кралица Елизабет Втора и появата й на балкона на Бъкингамския дворец.

Сутринта ще бъде отслужена тържествена литургия в катедралата "Сейнт Пол". Следва мащабен прием в Уестминстър хол, а след него е разходката пред тълпите в 110-годишна карета. Над главата на кралицата ще профучи авиошоу.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !