Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Таки къта 300 млн. евро

отпечатай новината

05.06.2012 16:45 | Видян 4310 пъти

Таки къта 300 млн. евро

Краят на 2008 година. Къртица обажда на Христофорос Аманатидис, че час по-скоро трябва да напусне родината. И той го прави, както се казва , точно в 12 без 5. За малко го "изпуска" полицейската заповед за неговия арест. Чак през следващата година 2009 г. българската прокуратура задочно му предявява и обвинения за контрабанда, включително на наркотици, и за пране на пари.Издадена е  и европейска  заповед за издирване, въпреки че цяла България знае - Таки е далеч извън пределите на Европейския съюз.

С почти 100% сигурност се знае, че той се укрива в ЮАР.

Черната държава е благосклонна към емигранти милионери и се възползва от факта, че няма спогодба за правна помощ с нашата родина. Така не допуска арестуването и екстрадирането на гражданите ни. Хватка, използвана от не един и двама български бизнес бегълци. И обогатила не един и двама висши сановници на другия край на планетата.

Преследващите Таки изпускат шансовете при някое от връщанията в родината на неговата половинка - манекенката от висаджийската агенция "Ексграунд" Боряна Шехтова, да напипат чрез нея нишката до мафиота. Те имат опит в това - правили са го и в края на 90-те, когато „изпускат" задграничните срещи на сегашната програмна шефка на БНТ Севда Шишманова с издирвания баща на кредитните милионери Иван Миронов.

Историята на Таки е показателна за житейската истина, че миговете на триумф са следвани много скоро от безславни моменти на крушение. Защото, когато стига върха на властта и парите си през 2008 г., той за нула време е принуден да напусне своето ВИС-аджийско кралство. Това, за което се е борил три години -баснословно богатство (по някои оценки стигащо 300 милиона евро) и безпрекословна власт в групировката, тъкмо е постигнато. Противниците са размазани, като дори основният от тях Николай Цветин е отказан от претенции. Сглобен е и затворен кръг, който е на път да превърне Таки в олигарх.

Защото умелият играч е успял, както твърди пресата, да обедини мафиотската си мощ с връзките на възлов властник, близък до БСП. Това е известният от разкритията на премиера Борисов и вътрешния  министър Цветан Цветанов заместник-шеф на митниците и виден партиен другар, наричан за краткост Цайса. И точно тогава за Таки хлопва мандалото...

Още в средата на 2008 г. вътрешното ведомство и намиращата се на гребена на вълната агенция за сигурност ДАНС информират правителството на тройната коалиция, че са засечени много директни контакти между хора от ВИС и висши митничари като и едните, и другите са представяни за хора на Румен Божинов - Цайса.

През август 2008 г. дори е докладвано за директна среща на топ митничаря, който според агентите е истинският шеф на митниците по онова време, де юре оглавявани от ветерана Кулишев, и Таки. Не остава тайна и по-раншна сбирка на вицекраля на Аманатадис - Боби Белингата, с митничар от обкръжението на Цайса.

В митниците се заговаря за това, че Божинов вероятно стоял зад усилията на група заинтересовани лица да бъде закрит наркоотделът на митниците, който е най-награждаваният от партньорите ни сектор в агенцията. Основателят му Кулишев - съсед на Брендо по вила на морето, вероятно е бил безсилен да се пребори с лобито на сивия си кардинал това да не се случва. Официалната схема за елиминирането е принизявано на ранга на експертите.

Само натискът на американското посолство предотвратява разграждането на границите ни за дрогата. Въпреки че планът не сработва, дори поставянето пред подобна дилема е мощен негатив. Ясно е кой е имал интерес от създалата се напрегната ситуация на безтегловност, в която месеци наред служителите не могат да работят като хората. Това са момчетата от каналите. Вероятно заради този вълчи апетит на групата по интереси се стига до наложената на българските власти от чужбина в края на 2008 г. воля за арест на Таки. Когото обаче някой от същата тази власт на тройната коалиция овреме е предупредил да се чупи „с 200" от родината. Кой ли? Дали някой, който му е желаел доброто, или друг, който е искал да вземе каналите на ВИС? В пресата се появяват публикации, че Цайса и Алексей Петров са целели  именно това.

Дали е така, само те си знаят, факт е, че Таки излиза от играта. Опустява прословутата кооперация на бул. „Пушкин" в София, където босът живее и откъдето контролира империята си с цяла свита - своите замове и цялата си многочислена охрана. Мрачноватата сграда е обвита в легенди и тайнственост. Любопитен факт е, че в съседство с „колумбийското посолство", както наричат блока хората от Павлово по аналогия с родината на наркобароните, е домът на другия голям играч и определян от службите за кокаинов крал - Брендо.

Сякаш двамата повелители на каналите се пазят взаимно, макар че няма данни да са били близки или приятели, дори напротив - на пазарите у нас и в чужбина те са конкуренти. Положението е също като в стария еврейски виц, посветен не на търговията с дрога, а на тази с диаманти, която е не по-малко мътна и кървава. Поуката от него е събрана в железния лаф: „Важното! е бизнесът да остане на нашата улица".

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !