Бивша учителка съжали, че се е...

Бивша учителка от САЩ, която зарязала преподаването, за...

Столично училище окачи портрет на...

Шесто основно училище „Граф Игнатиев“ в София окачи на...

Викат на разпит Иво Пилето за нападението над Багата

отпечатай новината

26.06.2012 13:45 | Видян 3367 пъти

Викат на разпит Иво Пилето за нападението над Багата

Люлинският бабаит Иво Чобанов-Пилето ще бъде извикан на разпит по случая с намушкания ММА-боец Благой Иванов-Багата, пише "България днес", цитирайки обвинителят Николай Христов от Софийска градска прокуратура.

По време на показанията си миналата седмица Багата изненадващо заяви пред разследващите полицаи от Първо РПУ, че на 26 февруари в бар „Домби" е бил нападнат не от Даниел Стефанов-Дъмпела, а от Пилето.

За момента прокурор Христов не бързал да разпорежда арест на Пилето. „Сега анализираме множество материали. След като се установи каква е била фактическата обстановка в нощта на престъплението, ще се прецени как да се действа", заяви обвинителят. Той не изключва възможността ако срещу Пилето се съберат достатъчно данни той да бъде задържан. Магистратът очаква идните дни Софийският градски съд да насрочи заседание, на което да разгледа мярката за неотклонение на Дъмпела.

„Внесли сме искане за освобождаване на Стефанов още през миналата седмица предвид новите обстоятелства, които настъпиха по случая. В момента единственото, което ни остава е да чакаме решение на компетентните органи", обяви пък адвокатът на Дъмпела Иван Петров.

Той съобщи, че неговият клиент се пържи на 50-градусова жега в една от килиите на следствения арест.

„От известно време в килиите на ареста се поставят не по четирима, а по шестима задържани. Категорично мога да кажа, че условията в ареста не отговарят на изискванията", убеден е адвокатът.

Твърденията, че Дъмпела всеки момент ще бъде пуснат да си ходипо живо, по здраво, на този етап са силно преувеличени, смятат от столичната полиция. „Има множество свидетели, които твърдят, че Дъмпела е намушкал Багата. В това са категорични хора от компаниите и на двамата участници в кръвопролитието, поясниха разследващи.

Те предполагат, че Дъмпела е изпратил пратеници при Багата, за да уредят взаимоотношенията си по извънсъдебен път.

снимка: Фейсбук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !