Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Как да се държат добре към Вас във...

Ако има нещо, което парижани искат туристите да знаят,...

Повдигнаха обвинение на собственика на кораба „Св. Николай“

отпечатай новината

19.08.2012 08:48 | Видян 1520 пъти

 Повдигнаха обвинение на собственика на кораба „Св. Николай“

Повдигнато е обвинение на собственика на кораба „Свети Николай” Дойчин Дойчев, съобщиха от спецпрокуратурата. Дойчев остава в ареста за 72 часа с обвинение за организирана престъпна група, занимавала се с трафик на наркотици. Подобно обвинение ще получи и Руслан Колев, който бе посочен като строителен предприемач, замесен в схемата. Не се изключва съпричастни на групата да са част от задържаните в Испания българи.

Късно снощи бТВ съобщи, че съдът е освободил двамата българи, арестувани у нас след задържането на рекордните три тона кокаин на борда на български кораб в Испания. Единият от освободените е собственикът на кораба „Св. Николай“ Дойчин Дойчев. Според него фирмата му „Сийборн трейд“ носи отговорност за сигурността на плаването, но не и за кокаина на кораба. Другият пуснат от ареста е 37-годишният Руслан, който има криминално досие. За него се смята, че е от организаторите на транспортирането на наркотика от Южна Америка за Европа, набирал е и хора за екипажа на кораба „Св. Николай“.

Според разследващите и двамата са знаели с какво е натоварен корабът. Трима души бяха задържани в България в рамките на разследването. Христо Христов също е освободен. Те обаче са поели ангажимент да останат на разположение на специализираната прокуратура и се очакваше да бъдат призовани на разпит още днес.

Часове по-късно обаче отново били прибрани от полицията, а днес са били транспортирани в София и доведени в Специализирания съд. Според сина на Дойчев двамата задържани ще останат в ареста поне до понеделник вечерта, когато изтича 72-часовата мярка за неотклонение задържане под стража.

Задържането на българския кораб „Свети Николай“ в Испания ще се отрази негативно на българския флаг. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски при посещението си в Българския морски квалификационен център във Варна във връзка изграждането на Брегови учебно-тренировъчен комплекс, съобщи БТА. Московски изрази надежда, че следствието ще изясни кои от моряците са били замесени в престъплението и кои не.

В България акцията бе свързана с името на Ивелин Банев – Брендо, който е съден за трафик на дрога. По този повод вчера Цветанов, без да посочва пряка връзка с един от „кокаиновите крале”, заяви, че част от хората, които са замесени, са се срещали с него.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !