Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Патентоват цветните качулки?

отпечатай новината

22.08.2012 15:30 | Видян 1352 пъти

Патентоват цветните качулки?

Името на известната вече по цял свят руска пънк група Pussy Riot става търговска марка, твърди Corriere della Sera. Всички продукти с лицата и имената на трите момичета от бандата ще бъдат защитени от международното патентно право. Адвокатите на Надежда, Екатерина и Мария са предприели действия за патентоване на марката през пролетта, веднага след ареста заради пънк молитвата срещу Владимир Путин в храма „Христос Спасител“.

В момента по интернет се продават различни стоки с лицата на трите момичета, но от това те не печелят нищо. Те в момента са в затвора в очакване да обжалват присъдата от две години трудов лагер, която им беше отредена преди дни.

Новината все още не е коментирана от руските медии и не е ясно да ли това е факт или не. Патентоването на цветните качулки изглежда на практика невъзможно от гледна точка на авторското право. Още повече, че ако хората нямат право да използват цветните качулки, станали символи на техния протест, то те няма да могат и да се включат и в протести в тяхна подкрепа.

Възможно е това да е просто слух, целящ да покаже, че Пуси Райът са имали меркантилни интереси от самото начало дори с цената на трудов лагер.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !