Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Тодор Славков не си взел сбогом с Людмила Живкова

отпечатай новината

13.09.2012 09:45 | Видян 8519 пъти | Гласували 1

Тодор Славков не си взел сбогом с Людмила Живкова

В петък внукът на Тодор Живков ще влезе в ролята на милионер, търсещ съпруга по TV7. Всички са чували за лъскавата страна от живота на Малък Тошко, както ласкаво го нарича цяла България. Наред с нея обаче има и интригуващо задкулисие, пикантерии и драматизъм, за които ви разказваме. Неговият живот, който изглежда като безкраен празник всъщност никак не е лесен. Пари, дворци, жени има, но губи още в младостта си всички свои близки хора.

18 май 1971 г. е един от най-щастливите дни за Тодор Живков. Първият партиен и държавен ръководител на социалистическа България получава като дар, предшестващ неговия 60-и рожден ден дълго чакан подарък. Внук, който да носи неговото име. Наследник на династията, както го орисват мнозина, които му го пожелават, защото синът на бай Тошо – Владимир, не дава големи надежди за политическа кариера.
По същото време Тодор Живков най-накрая е титулован за глава на нацията като застава начело на учредения специално за целта Държавен съвет. Това е едно стъпало нагоре над поста на премиер, който е заемал два мандата.

15 години след като е осъществил успешен преврат срещу Вълко Червенков на върха на БКП през април 1956 г., той вече е взел цялата власт и се е превърнал в неоспорим лидер на върха, изместил всичките си потенциални конкуренти, а тази война не е била нито лесна, нито проста.
Сякаш съдбата му дава допълнителен знак, щом раждането на първия внук, естествено кръстен на него, идва точно в такъв момент. Радостта в семейството е неописуема. Живков се е успокоил, че дъщеря му Людмила не е направила грешка като е напуснала първия си съпруг – инженер Стойчев.
В началото таткото е малко притеснен от избора й, който се падна на внезапно овдовелия бохем и бивш спортист Иван Славков. Старата лисица отдалеч надушва породата на зетя – плейбой, любител на сладкия живот и пороците, нетипична кандидатура за жених на принцесата на соца.

Той е наясно, че дъщеря му отдавна е била влюбена в атлетичния баскетболист, кореняк софиянец и чаровник. Самолетната катастрофа, която отнема неговата половинка изненадващо отваря пътя на любовта.
Преди това е било невъзможно Людмила дори да си помисли да напусне съпруга си и да очаква Славков да зареже своята стюардеса.

Живков вижда своята дъщеря като негов възможен наследник на върха на държавата и отлично знае, че тя не трябва да има никакви проблеми в личния си живот и то не само заради партийната дисциплина и каноните на консервативната червена върхушка, но и за собствено спокойствие. Раждането на внука Тодор му дава основание да диша по-спокойно и да се надява, че нещата могат да стават само по-добри.

Самият Живков е извадил голям късмет със собствената си половинка и прекрасно може да прецени колко голяма роля за успешната му кариера от низините до върха на партията и държавата е изиграла неговата всепрощаваща, уравновесена и интелигентна съпруга д-р Мара Малеева, която го превъзхожда в много отношения. Сега е щастлив, че и тя е на седмото небе с внучето на ръце.
Както е казал народът обаче, много хубаво не е на хубаво.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !