Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Гафове белязаха концерта на Лили

отпечатай новината

23.11.2012 11:30 | Видян 4633 пъти | Гласували 1

Гафове белязаха концерта на Лили

Технически проблеми белязаха иначе грандиозния концерт на примата на родната естрада Лили Иванова в зала "Арена Армеец" в столицата. Звездата поднесе на 14 000 свои фенове 3-часово шоу вечерта в четвъртък, което беше подготвяно в продължение на цяла година. И това личеше от елементите в него - като се започне от перфектния звук, продължи се през елегантните аранжименти на песните, осветлението и се стигне до облеклото на певицата и оркестъра, пише Всеки ден.

Но концертът бе помрачен от редица технически гафове, които изнервиха грандамата на родната естрада. Наложи се да прекъсне една от песните, за да се скара на екипа. Няколко изпълнения по-късно Иванова директно направи забележка на пианиста, който смени Живко Петров. Последва проблем със звука на видеото на Мариус Куркински, който рецитираше стихове на Мартин Карбовски от видеостените в залата, но феновете не успяха да чуят встъпителните думи на актьора. Единият от тоалетите на примата също й опъна нервите. Ефирната наметка, която се вееше около тялото й, на няколко пъти за малко да я спъне.

Като се изключат обаче тези дребни недоразумения това беше може би най-изисканата вечер в "Арена Армеец" от откриването на залата досега. Лили и оркестърът, с който излезе на сцената, поднесоха смесица от джаз, поп, латино и рок парчета. Шоуто започна десетина минути след 8 часа вечерта с няколко малко познати на публиката композиции. Те обаче бяха поднесени по начин, който накара хората в залата да изпитат почти физическо усещане за лукс и класа, пише още Всеки ден.

Дрескодът беше черно. Така бяха облечени и музикантите, и самата Лили . Малката черна рокля стоеше перфектно на нежната й фигура, а ръкавиците без пръсти и черният лак за нокти придаваха нотка индивидуалност на иначе класическия тоалет. Публиката обаче истински с оживи около час след началото, когато прозвуча първият голям хит за вечерта - "Не си измисляй правила". Много от хората станаха на крака, за да танцуват. Аплаузите бяха неудържими. Със следващото си изпълнение Лили буквално взриви атмосферата в залата. Това беше "Черната овца" на "Ахат", но изпълнена в нейния личен неповторим стил. "Аз пак си избрах тази съдба - вечната черна овца" прозвуча като признание.

Последваха "Невероятно", "Искам те". А когато дойде ред на тоталния хит "Camino", атмосферата сякаш застина в един единствен миг - на съвършенството. Песента беше разработена като истинска малка музикална пиеса. Започна с вируозно изпълнение на китара, последва цигулка, а след това Лили изви неподражаемия си глас, с който накара всички в залата за затаят дъх. После дойде ред на дует между китарата и перкусиите. А накрая - отново Лили. Това беше своеобразната кулминация на вчерта, информира Всеки ден.

След нея Мариус Куркински се появи на видеостените, последваха още парчета и новият хит "Ти не си за мен". Самата Лили похвали звука в залата въпреки забележката, която направи на екипа по-рано. "Тя беше за нещо много дребно", каза певицата на публиката си. Помолена да изпълни своите стари хитове, се пошегува: "Вие имате памет за много години назад. Аз тези не ги помня. Нормално е, след като съм на 100 години, да съм забравила какво е било преди 90".

Когато програмата беше изчерпана, започна да изпълнява песните повторно. Междувременно вече беше събула обувките си с високи токчета. "Мога да продължа още дълго, след като съм боса", каза Лили на хората в залата. Часът обаче вече беше 11 вечерта. Част от хората си бяха тръгнали, преди да дочакат края на шоуто. Концертът продължи още около 15 минути и музикантите напуснаха сцената. Напусна я и Лили, съпроводена от аплаузите на своите най-верни фенове.

Сред по-известните имена в оркестъра бяха Калин Вельов и Стоян Янкулов - Стунджи. На пианото беше Живко Петров, който беше и директор на цялата музикална продукция. В публиката бяха забелязани Мария Илиева, Драгомир Драганов, Георги Лозанов, Вежди Рашидов, Мустафа Чаушев, Силва Зурлева и др.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !