Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Темида: Чеци може да зивърши ново престъпление

отпечатай новината

12.12.2012 15:30 | Видян 1424 пъти

Темида: Чеци може да зивърши ново престъпление

Николай Русинов - Чеци може да извърши ново престъпление, категорични бяха магистратите от Софийски градски съд, които тъкмо с този мотив отказаха да го освободят под домашен арест днес.

Чеци бе задържан през април 2012 година за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева. Момичето бе намерено бездиханно в Борисовата градина през юли 2011 година и първоначално за смъртта му бе арестуван клошарят Пламен Трифонов. По това време Русинов бе в чужбина и въпреки че МВР го издирваше, той се появи по телевизията и чак тогава се предаде на полицията, която го разпита в качеството му на свидетел и го освободи.

До ареста му се стигна, след като МВР изпрати косми, иззети от тялото на мъртвото момиче, за анализ в чужбина. Специалистите пък излязоха със заключение, че Русинов е бил с Яна в нощта на убийството. Освен него обаче е имало още двама, неустановени към днешна дата лица. Тъй като улики срещу Трифонов не бяха укрити, той бе освободен и в ареста на 30 април тази година попадна Чеци. Той бе арестуван в офиса на фирмата, в която работи.

Почти осем месеца по-късно Чеци поиска да бъде освободен под домашен арест като доводите, които посочиха адвокатите му бяха: чисто съдебно минало, постоянен адрес (бел. ред. няма да се укрие), както и че няма опасност да извърши ново престъпление. "Медицински документи за здравословното му състояние няма да предоставяме, защото не бихме искали да дразним обществото", категоричен бе Иво Найденов, един от двамата защитници на Русинов. По думите му гражданите имали негативно отношение към Чеци и затова той не искал причината за освобождаването му да бъде болест.

Прокуратурата от своя страна опроверга твърденията на защитата като посочи, че след смъртта на Яна Кръстева, Русинов е напуснал пределите на страната ни и е имал намерение да се укрие в страна, с която държавата ни няма правна спогодба за размяна на арестанти. Освен това от държавното обвинение бяха категорични, че има реална опасност Русинов да се укрие, както и да извърши ново престъпление.

Аз съм съгласен с аргументите на моите адвокати. Бих искал да си ида у дома, посочи самият Русинов, когато магистратите му дадоха последна дума преди да се оттеглят и да вземат решение, пише Всеки ден.

След 20 минути размисъл съдия Снежанка Кьосева отказа да пусне Русинов под домашен арест и се мотивира, че предвид тежестта на престъплението, в което е обвинен, Русинов трябва да остане зад решетките. "Няма реална опасност да се укрие, но има опасност да извърши ново престъпление", категорична бе Кьосева.

Ще обжалваме, заяви след края на заседанието адвокат Иво Найденов и уточни, че Чеци има дископатия и стари болежки, които се обострили в ареста.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !