Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

TV7 взима и Биг Брадър

отпечатай новината

21.12.2012 15:15 | Видян 3332 пъти

TV7 взима и Биг Брадър

След като преди дни обяви, че Иван и Андрей, продуцентите на “Междинна станция” се трансферират в TV7 с всичките си предавания, Николай Бареков пусна още една медийна бомба.

Най-успешният реалити формат в българския ефир – воайорското шоу “Биг Брадър” също се мести в TV7, след като повече от 8 години беше запазена марка за Нова телевизия. То се прави от продуцентската къща “Олд скуул”, пише Пикбг.

И не само това – двамата съдружници Нико Тупарев и Ники Николов, които се разделиха с бурен скандал точно преди последния Вип Брадър са си стиснали ръцете. Самият Николов се похвали в ефира на TV7, че се завръща не само като емблематичния глас на Големия брат, но и като главен редактор на шоуто. Предвид голямата популярност на формата, следващия Биг Брадър ще бъде още тази пролет.

Когато двамата успешни съдружници Тупарев и Николов се разделиха, заради несъгласия с финансите, Николов направи друга продуцентска къща и с нея прави други 2 предавания, които въртят големи пари – “Националната лотария” и “Магнитико”, чиято съдба в ефира на Нова телевизия също е неясна засега. Не е изключено голямото преместване да засегне и тях.

От всички предавания на Иван и Андрей, в Нова остава само “Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян. Но и нейната съдба не е ясна, предвид удара, който продуцентите на “Междинна станция” нанасят на Нова телевизия. Паралелно те правят развлекателно шоу по БНТ – “Падащи звезди” с Яна Грудева и Стефан Щерев.

Другата новина, която се носи в телевизионната гилдия е, че Иван и Андрей ще правят музикален риалити формат в ефира на TV7 пак от пролетта.

След всички тези трансфери обаче стана ясно, че продуцентските къщи са доста взаимно свързани и играят обща игра. Така например през 2008 бившите съдружници на най-успешната продуцентска къща “СИА адвъртайзинг” се разделиха официално – Димитър Гочев и Димитър Митовски останаха със СИА, а Нико Тупарев направи “Олд скуул.” Публична тайна е, че “Междинна станция”, начело с Иван и Андрей е тяхна дъщерна фирма.

Две години след това обаче стана ясно, че в края на декември 2010 успешния тандем Димитър Гочев и Димитър Митовски, собственици на “СИА адвъртайзинг”, която продуцираше предавания като “Биг брадър” и “Стани богат” са продали фирмата си.

Според документите тогава Митовски се е разделил със своите 33% от компанията срещу 1650 лв., а Гочев с останалите 67% за скромните 3350 лв. В резултат едноличен собственик на “СИА адвъртайзинг” се превърна 25-годишният Ради Димитров, припомня Пикбг.

Капиталът на фирмата се оказа точно 5000 лева, което според юристи прави сделката крайно съмнителна. По думите им подобна схема за продажба се използва от хора, чиито фирми са точили ДДС или имат дългове за милиони левове към банки. Заради множеството си проекти “СИА адвъртайзинг” би трябвало да струва стотици хиляди левове, коментират юристи.

След като се отърваха от “СИА адвъртайзинг”, тандемът Митовски-Гочев направиха нова продуцентска къща “Еф Хикс камера”. Именно с нея те продуцираха най-успешният сериал по БНТ сериала “Под прикритие”, но ползваха и марката СИА защото е печеливша.

При последния “Биг Брадър” стана ясно, че всички тези играчи в продуцентския бранш са здраво обвързани – официално продуцент на риалити формата беше “Олд Скуул”, който в момента се води 100 % собственост на “Еко брикет”. Договорите на екипа, нает да реализира шоуто обаче с изненада се оказаха с продуценската къща на Митовски-Гочев “Еф Хикс камера” и Нико Тупарев като неин управител. Той официално не фигурира като собственик никъде. Участието на “Междинна станция” в тази обща игра беше с Витомир Саръиванов от техния екип, който беше главен редактор на Вип Брадър.

И последната новина, която пусна Бареков е преминаването на още една продуцентка къща към екипа на TV7.

Водещият на “Отечествен фронт” и “Карбовски: Директно” официално ще започне да води предаванията си в ефира на телевизията след Нова година, похвали се Николай Бареков, шеф на телевизията.

По негови думи той ще продължи да пазарува най-добрите продукции и водещи и през идната година. На прицел за оголване откъм кадри ще бъдат основните конкуренти Нова телевизия и Би Ти Ви. “От Нова телевизия единствено остана предаването “Горещо”, анализира Бареков. Въпреки че продуцентите на Карбовски и Венета Райкова са едни и същи, екипът на ТВ7 все още не е водил преговори за “Горещо”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !