Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Ричард Гиър празнува 100-г. на баща...

Ричард Гиър празнува 100-г. на баща си: Фото на деня

Димитър Бербатов специален гост на наградите на списание Emprire в Лондон

отпечатай новината

16.01.2013 14:45 | Видян 2943 пъти

Димитър Бербатов специален гост на наградите на списание Emprire в Лондон

Българският футболист Димитър Бербатов ще бъде специален гост на един от най-големите европейски кино форуми за годината – The Jameson Empire awards. Големите награди на Empire magazine се връчват всяка година и отразяват мнението на читателите на най-популярното кино списание на планетата. Димитър Бербатов ще премине по червения килим в компанията на някои от най-големите имена на световното кино на 24 март 2013.

Присъствието на един от най-популярните български спортисти на бляскавата церемония в Лондон съвсем не е случайно. Димитър Бербатов е ревностен почитател на доброто кино, а създадената преди 5 години фондация "Димитър Бербатов" е символ на традиционната подкрепа за млади таланти в сферите на изкуството, спорта и науката. Списание Empire и Jameson Irish Whiskey неизменно обръщат специално внимание на прохождащите кино творци от целия свят и един от акцентите на предстоящото събитие е конкурсът за римейк на филм в 60 секунди - Jameson Empire Done in 60 Seconds. Това е фантастична възможност на няколко забележителни таланта да се докоснат до големите звезди на киното като Гари Олдман, Тим Бъртън, Мерил Стрийп и десетки от най-известните представители на кино индустрията, които форумът събира всяка година.

Димитър Бербатов ще придружи българските финалисти в петото издание на атрактивното кино състезание. Любители на киното от 17 държави, сред които Япония, Индия, Чили и България, вече работят по своите късометражни филмови проекти. Целта е да впечатлят журито в конкурса и да достигнат именно до бляскавата церемония по връчването на наградите на списание Емпайър на 24 март 2013 г.

Напомняме, че през миналата година именно България успя да намери място сред петте финалиста в надпреварата. Тогава Мелина Елина Бондокова и Росен Илиев се срещнаха със своя идол Тим Бъртън, чийто "Едуард ножиците" бе послужил за основа на техния едноминутен шедьовър.

Времето за участие в конкурса тази година вече изтича. Остават броени дни, в които желаещите да се борят за място на финала в Лондон, редом с Димитър Бербатов , трябва да ни изпратят своите едноминутни филмови интерпретации. За целта участниците трябва да посетят www.jamesonempirediss.com. Крайният срок за участие е 20 януари, 2013. Световният финал в Лондон ще се проведе на 22 март, а най-добрите пет филма ще достигнат до звездната церемония по връчването на наградите на списание Емпайър в неделя, 24 март.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !