Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Саня: Смених рисуването със сцената

отпечатай новината

01.02.2013 16:45 | Видян 2974 пъти

Саня: Смених рисуването със сцената

Талантливата Саня Борисова започва годината с планове за следващия голям проект, който ще реализират с мъжа си Ники Илиев, пише Bnews.

След успеха на филма "Чужденецът" двамата вече усилено подготвят следващата си идея -  "Живи легенди", филм, за който младият режисьор ни разказа преди време.

Саня ще се превъплъти в един от петимата приятели, които се събират отново след цели 15 години раздяла.

"Моята героиня е художник по душа, но ѝ се налага да върши други странични неща, за да издържа себе си и брат си, който е по-малък от нея и е оставен изцяло на нейната отговорност", разкрива актрисата пред BLife.

Самата тя тласнала Ники да развива сценария в тази посока, вероятно заради заниманията си с рисуване

отпреди години. Тази нейна страст е затворена страница, защото "заменила боите и четките с други изразни средства".

"От дете много обичах да гледам филми. Помня, близо до нас имаше видеотека и често пестях от  парите за закуска, за да си наемам филми. Гледах ги в захлас - залепена за телевизора", спомня си Саня първите срещи със Седмото изкуство.

Истинската магия обаче се случила, когато влязла за първи път в театъра.

Гледала представлението на Лили Абаджиева "Опасни връзки" и мигом се влюбила в това изкуство.

То я вдъхновило да се пробва в света на сцената, макар че дълго се лутала и се чувствала несигурна дали точно този е нейният път. Увереността дошла с практическия опит от сериала "Забранена любов", който в крайна сметка станал истинската школа за нея.

След време Ники много ме окуражи, окуражи ме и успехът на първия ни филм "Чужденецът", добавя още Саня пред камерата на BLife.

Покрай екшън комедията през миналата година двамата с Ники обиколиха един куп кино фестивали по света.

На Саня Борисова най-много ѝ харесало в Лос Анджелис, защото били там били на плаж през ноември, когато ден по-рано тук, в България, зъзнели от студ.

Освен това, разказва чаровната актриса, американците били изключително позитивни в истинския смисъл на думата, а не престорени, както очаквали.

Само след няколко дни - на 7 февруари, младото семейство отново тръгва на път - за Прага,

после Хамбург и Берлин, за да представят режисьорския дебют на Ники "Чужденецът". През май пък заглавието ще бъде представено на друг фестивал във Финландия.

"Веднага след като се върнем от фестивалите, които изброих - някъде в средата или края на февруари, ще направим пътуване до нашето море. Ще обиколим доста места, за да изберем локации, където ще снимаме", разкри Саня пред BLife.

 

Снимка: Фейсбук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !