Арман Царукян отговори колко струва...

Арман Царукян е на върха на славата, след като победи...

ПП осигури застрояването на Корал,...

Корал е считан за нещо като собствен от Кирил Петков,...

Криско окраде американски рапър

отпечатай новината

13.02.2013 10:45 | Видян 2377 пъти

Криско окраде американски рапър

Първият сингъл на Криско за 2013 г. Drope Some се завъртя в ефира в комплект с обвинение за плагиатство. Основният бийт на иначе зарибяващата с арогантната си лежерност мелодия е взет от Bitch You Betta Have My Money на американския му колега Тайга.

Парчето на калифорниеца е качено за дигитален даунлоуд на 26 март 2012 г. като част от третия сборен диск на Уай Джи. Нашенецът, който афишира гордо, че е автор на музиката, е завършил творбата си в началото на декември, научи Монитор. Иначе казано, получил е достатъчно времеви картбланш, за да се "вдъхнови" от творението на Тайга, което така и не набра особена популярност в американските чартове. Зад гърба си 23-годишния калифорниец Майкъл Стивънсън има два албума и изобилие от звездни колаборации, една от които – "Deuces" с Крис Браун, му носи номинация за "Грами" през 2010 г.

Поредният скандал около Криско идва само седмица след като получи приза за бийтмейкър на 2012 г. на първите БГ хип-хоп награди. От екипа му обаче не оцениха иронията: "Въпросните сайтове тиражират всякакви измислици за Криско открай време – от това, че е лепнал СПИН до това че е наркоман. Ако коментираме твърденията за кражба само ще им направим допълнителна реклама", лаконичен бе персоналният му PR Борислав Иванов.

Самият рапър не отговаряше на телефона си, а от лейбъла му Facing The Sun обясниха: "Ние сме партньори на Google, които имат вградена търсачка за сходства в съдържанието. Тоест, ако качите песен със семпъл на Джей Зи, издателите му веднага ще получат сигнал за нарушени авторски права. Фактът, че Drope Some бе качен безпроблемно в сайтовете за видеосподеляне, показва, че бийтът не е чак толкова близък до този на Тайга".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !