Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Първите хип-хоп награди у нас тръгват със скандал

отпечатай новината

24.01.2013 14:15 | Видян 2160 пъти

Първите хип-хоп награди у нас тръгват със скандал

Първите хип-хоп награди у нас вече са опорочени със скандал. Родните изпълнители недоволстват, че няма ясни правила за номиниране. Освен това няма и точен критерий, по който ще се определи 107-членното жури, което ще гласува кой е най-добрият в отделните категории, пише Блиц.

"Ядрото, което трябва да се събере да правят тези хип-хоп нагарди, според мен не е от правилните хора, като изключим единствено може би Венци от "Ъпсурт", заяви Спенс пред ТВ7. Според него Венци го показали, за да могат да го показват като авторитетното име, което да им придава тежест.

Проблемът, според него, е в това, че сред хората, които ще определят победителите, няма утвърдени капацитети. "Има много по-големи капацитети, ерудирани музикално, от които също може да се иска мнение”, каза той и поиска определяне на точни критерии за избор на тези, които имат право да гласуват за победителите. "Защо Миро няма да гласува, искам да попитам, при положение, че има дует с Криско?", попита той.

"Самият избор ще бъде направен по особено иновативен начин чрез анкетно гласуване от самите хип хоп изпълнители, които ще номинират от 1 до 5 в различните категории", хвалят се на сайта си организаторите на конкурса.

"За мен това е едно бизнес събитие. Просто няма да е много интересен концертът на Сиско, защо да не раздадем и едни награди след това?", обясни разпалено Спенс.

"Защо рапъри да организират наградите, като нашата работа е да правим рап?", попита 100 Кила, който се оказа много по-умерен в оценката си за номинациите и начина на гласуване. "На фона на 10 години награди "Планета Пайнер" и на фона на 0 награди за хип-хоп, нека да бъдем по-малко критични", призова той.

Освен от начина на гласуване, Спенс е възмутен и от номинациите. Той даде за пример рекламно турне, в което имало различни изпълнители, номинирано в категорията за турне, а друго, съставено изцяло от български рапъри, не е попаднало в нея.

Колумбиеца предложи разумно решение. "Реално погледнато, нямаше никакъв регламент, странни хора из номинациите. Това, защото няма експерти, хора, които са наясно с това нещо. Стигнахме до заключение да се направи една академия".

"Направете концерта, кажете, че съществувате и кажете – оттук нататък в следващата една година тази хип-хоп академия следи кой какво прави и след една година по същото време ще се видим и ще се наградим. Така се прави", подкрепи го Спенс.

Според Колумбиеца, организаторите със сигурност ще ги послушат и ще създадат такава академия, защото така е правилно, пише още Блиц.

Наградите ще бъдат връчени на 6 февруари, като за церемонията специално ще пристигне Сиско.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !