Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Косъма: Ролята в сериала ми донесе слава и много пари

отпечатай новината

18.02.2013 09:34 | Видян 8408 пъти | Гласували 2

Косъма: Ролята в сериала ми донесе слава и много пари

След 3 месеца интензивен екшън, престрелки, гонитби, убийства и нелегални сделки, последния сезон на хитовия сериал Под прикритие приключи тази неделя. След убийството на Здравко Киселов–Косъма, феновете на поредицата в Интернет буквално надигнаха бунт. Веднага след края на епизода във виртуалното пространство се появиха хиляди коментари в защита и в памет на героя на Александър Сано. Феновете приеха толкова емоционално смъртта на Косъма, че в мрежата изплуваха и десетки стихотворения за покойния гангстер. Не закъсня и появата на групи като Смърт за убийците на Косъма и  Куката да убие Крум и Иво. Актьорът Александър Сано нашумя именно от криминалния сериал Под прикритие. Запомняща се бе и играта му в игралния филм Тилт. За ролята си на Дъвката е номиниран за награда на Българската Филмова Академия. Меломаните пък го свързват със Среброто от Братя Мангасариян, а най-запалените му фенове го гледат като водещ на рубриката Фонограма в следобедния блок НеделяХ3 по БНТ. Среброто живее с тв водещата Нели Атанасова, която му роди дъщеря.

Кой от трите си прякора предпочитате, Среброто, Дъвката или Косъма?
Косъма е до време, това все пак е една роля. А Александър Сано ще си остана за цял живот. Но не ми пречи да ме наричат с прозвищата, с които съм популярен. Нямам проблеми с това, просто на който, както му е удобно. Не ми е важно да ме знаят, а тези, които вече така или иначе ме познават, се надявам да се усмихват винаги, когато стане въпрос за мен. Искам да ме споменават с добро. Нито Дъвката, нито Косъма обаче са отявлено лоши герои. Дъвката е объркано момче. Взема грешни решения и прецаква.

Как живеят толкова прякори във вас?
Разбират се идеално, редуват се. Среброто си е от мен избрано и измислено. С ролите така се случи. За първи път в този сериал имам име. Благодаря на сценаристите.  В Тилт съм Дъвката, в Миграцията на паламуда на режисьора Людмил Тодоров, пък играя Кръстника.

Пишат ли много измислени истории за вас?
В днешно време знаеш малко или нищо само за хората и нещата, от които не се интересуваш. Цялата информация е в Интернет. Всеки, на който съм му по-интересен, е бръкнал в Google, Wikipedia или Facebook, а там ще намери всичко, което и аз бих казал за себе си, та даже и повече.  Другото са прекалено лични неща, за които не говоря и не обичам тотално да се разкривам. Разбира се, четейки разни неща от нета, ще трябва да се прави интелигентно отсяване на това, което е истина, от пълните абсурди, каквито има в мрежата за всеки известен на повече от 1000 души.

Как се роди идеята ви да станете актьор?
Беше доста отдавна. Във втори или трети клас, не помня точно. Преди това исках да стана космонавт, но след като разбрах, че трябва да си "на ти" с математиката, единственият вариант беше да играя такъв. Така че нямах друх избор.


Привлича ли ви театърът?
Навремето започнах  в Народиния, после в Сълза и смях, Сфумато, Армията. Обиколил съм българския Бродуей, но най-голямо удоволствие  ми е доставяло участието в Кокаин. Представление, което направихме с Касиел Ноа Ашер. Харесва ми да се занимавам с алтернативен театър. Нямаш сигурност зад гърба си, а отиваш и сам се бориш. И е най-сладко е така. Играхме го 4 сезона. Имам 5 театрални роли за 10 години, откакто завърших.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !