Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Елица и Стунджи се влюбват в Канада

отпечатай новината

22.02.2013 15:45 | Видян 5233 пъти

Елица и Стунджи се влюбват в Канада

Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи отново ще представят България на песенния конкурс Евровизия 2013. Те бяха избрани от БНТ чрез вътрешна комисия. Изпълнителите на хита Вода приеха поканата и потвърдиха, че са съгласни да участват, научи Супер 19'.

При вземането на решение е надделял фактът, че Елица и Стунджи са най-успешният представител на България в конкурса и веднъж вече са спечелили доверието на публиката през 2007 година. Изпращането на изпълнител с предишен опит на Евровизия е популярна практика и в последните години е използвана и от други държави, като Сърбия, Германия, Гърция и Ирландия. Селектираните песни ще бъдат изпълнени в телевизионно шоу по БНТ на 3 март 2013, когато зрителите и специално жури ще ги оценят.

През лятото на 2011 Елица и Стунджи обявиха, че вече не са годеници. Двамата заявиха обаче, че имат силна връзка помежду си и че  продължават заедно като дует на сцената. Стоян Янкулов дори изработва “космическо дърво” за нея. Това всъщност е барабан, който тя си е представяла дълго време. Уникалното при инструмента е, че е висок 2,1 метра. Тя самата стига 1,60 м.

След 10-годишна връзка двамата решават да не живеят вече заедно, но се чуват всеки ден. „Приятели сме и това е съвсем нормално, нашата връзка не е приключила и никога няма да свърши. Споделяме, чуваме се, работим заедно“, обясни преди време в тв интервю Елица.

Преди години Стунджи й поднася годежен пръстен в предаване на живо по телевизията. До сватба обаче така и не се стигна. Днес Елица разказва, че раздялата е била провокирана от рутина помежду им.

Според нея раздялата била неизбежна. Заедно били на сцената, на пътя, вкъщи и изгубили тръпката. Според Елица, Стоян много я е обичал. Тя била даваща натура в интимен план, хората се срещали в различни моменти от живота си, за да научат нещо един от друг, понякога се разделяли, друг път се събирали отново, е житейското кредо на изпълнителката.

Двамата се срещат на турне в Канада, където тя излиза на сцената с хора Космически гласове. Забелязва Стунджи заедно с Теодосий Спасов по време на концерта и се влюбва в твореца. Остава като зашеметена от таланта им да смесват фолклорни и модерни звуци. Иначе забелязала очите му още в самолета на път за Канада. Стоян след време й признал, че я харесал още на летището в София.

Иначе Елица за първи път грабнала вилиците и лъжиците и започнала да барабани върху кутии от мляко на 3-годишна възраст в Африка. Баща й Тодор Тодоров е готвач по професия, но тогава работел в посолствата в Тунис и Либия. Там живеят в продължение на 6 години. За нея татко й и до днес е еталон за човек, който въпреки 58-те си години е запазил детския си дух и преследва мечтите си.

Майка й Павлинка Тодорова е с 10 години по-млада от съпруга си. Тя е най-неуморният фолклорист и етнограф, който с десетилетия събира живото богатство на народа ни. Според Елица, българският етнически фолклор е най-големият ни заряд пред света.

Тя разказва какъв бум предизвикало нашето хоро от 1100 души на сцената на стадиона в Берлин на фестивала на световните култури. В него участвали 150 държави с масовки, като 20 от тях, включително и България, имали честта да направят представяне на голяма сцена. След изявата й на сцената хората от фестивала непрекъснато я спирали и й казвали: Ти си Мадона от България. Други пък я сравнявали с Шакира, пише още Супер 19'.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !