Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Албано къса с Ромина заради отвлечена дъщеря

отпечатай новината

09.03.2013 09:07 | Видян 12165 пъти | Гласували 1

Албано къса с Ромина заради отвлечена дъщеря

Един от най-популярните певци в България на 80-те години е Албано Каризи, чийто дует с американката Ромина Пауър ражда безброй хитове. След броени седмици южнякът идва отново да пее у нас, след като го е правил няколко пъти, включително и с нашата „Фамилия Тоника” в НДК. Малцина обаче знаят колко вълнуваща е историята за живота му, която разказва за това, че човек трябва да вярва в мечтите си.

Следвоенната мизерия оставя на децата от бедния италиански юг единствения шаннс да мечтаят. Блянът има и своето олицетворение в техния земляк Доменико Модуньо – тръгнал от провинциалната беднотия и стигнал до върховете на славата. Хиляди момчета се броят да постигнат това, но едно от тях успява. Албано Каризи, роден през май 1943 г., тръгва от селце на тока на Ботуша. Наследява от майка си Йоланда невероятния глас, а според самия него слънцето на красивата му родна земя, разположена като тънка ивица на средата между две морета, му дава неизтощима енергия. Вместо да помага на баща си в полето и овощните градини, младокът акомпанира тежкия му труд, като подрънква на стара китара. Зарязва дома и училището и на 16 потегля като милиони южняци да търси живота си в Милано.

Току – що пристигнал в богатия град, той си купува вестник и попада на анонс на „Клана Челентано”, който провежда прослушване за млади изпълнители. Естествено, неговия златен глас блясва на конкурса и той веднага е взет в контингента на амбициозната и много млада за времето музикална компания. Налагат му обаче да смени своето албанско име със звучащо по модния за времето американски начин. И така го превръщат в Ал Бано.
Няколко години южнякът се трепе да създава име в шоусредите, докато щастието не му се усмихва през 1967 г. Тогава записва първата си плоча с песента Nel sole, която е посветил на слънцето над своя роден край.

Тя веднага става хит и певецът я изпълнява на концертите си до днес. Парчето му отваря път към върха и не е никак случайно, че именно очилатия млад мъж е избран за подгряващ изпълнител на самите „Ролинг Стоунс” – абсолютния хит на онези години, когато пристигат за голямо турне в Италия.

Успехът на момчето е толкова голям, че държавната телевизия решава да заснеме специален филм с неговите песни, понеже по онова време няма клипове. На снимачната площадка среща любовта на живота си.

Това е невръстният по онова време модел и дъщеря на известен американски актьор Ромина Пауър. Двамата не се бавят да се оженят с бляскава церемония на 26 юли 1970 г. Раждат си цели 4 деца и са много щастливи. Докато красавицата Ромина се занимава с поколението, Ал Бано не спира да работи – оглавява с лиричните си песни класациите на Австрия, Франция, Белгия, Швейцария, Германия, Испания и Южна Америка. Пее зад желязната завеса – в Русия, концертният му график е плътен дори и в Япония.

26 златни и 8 платинени плочи бележат триумфа му на сцената. През 1982 г. прави абсолютен рекорд в Италия с 4 песни, които едновременно са на върха на класациите. По това време Ал Бано вкарва в играта и съпругата си Ромина, която почти не може да пее. Двамата стават любимия дует на нацията, а популярността им е огромна и в цяла Европа и Латинска Америка. Признание за това е голямата награда на фестивала в Сан Ремо в една от най-силните му години – 1984 с песента Ci sarà, което означава „Ще бъде”. Дуетът прави още много хитове, сред които може би най-голям е Felicita’ – „Щастие”. Оптимистичният дух на парчетата много се харесва на милиони хора по света във времето на икономически подем от средата и края на 80-те години. 1995 г., когато Каризи издава триумфален диск с китариста Пако Де Лусия и най-голямата от всяка гледна точка оперна певица Монсерат Кабайе, обаче е една от последните щастливи за певеца и неговото семейство. Докато работи по невероятно успешния си концерт с оперните суперзвезди Пласидо Доминго и Хосе Карерас и издава платинен диск като оперен тенор, Ал Бано научава ужасяваща новина. Отвлечена е дъщеря му Иления.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !