Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Нети влиза в ролята на самоубилата се Василия Стоилова

отпечатай новината

12.04.2013 09:30 | Видян 3290 пъти

Нети влиза в ролята на самоубилата се Василия Стоилова

Нети играе ролята на трагично загиналата художничка Василия Стоилова във филма „История на красотата", научи „Всеки ден". Ексцентричната 28-годишна внучка на големия майстор на акварелите Васил Стоилов и родственица на великия поет Пейо Яворов полетя от 6-ия етаж на блок в квартал „Лозенец" точно преди година, навръх Великден. Василия избра скока през прозореца си пред дългогодишната си неуспешна битка с коварната болест анорексия. Днес, 12 месеца по-късно, съдбата й е разказана в тв филм. Главната роля се изпълнява от Нети, която останала като попарена от историята на Василия, пише vsekiden.

Във филма „История на красотата", който БНТ ще излъчи на 15 април от 22 ч., имало няколко необичайни съвпадения. Нети, която била избрана от режисьора Росен Цветков да изиграе анорексичката, прочела на концерт в памет на последната кръвна потомка на Яворов няколко откъса от дневниците й, без да подозира, че именно тя ще изиграе главната роля във филма.

Росен Цветков, който по принцип се увличал от криминалната тематика, случайно се запознал с майката на Василия. Между него и Явора се получил задушевен разговор, а режисьорът решил да покаже един по-различен ъгъл на труднолечимата болест. Екипът заснел филма в единствения засега център за лечение на анорексици у нас в болница „Токуда", който не само че бил украсен с картини на Василия, но и носел нейното име.

Друго невероятно съвпадение било, че 2-метрови картини с разпятия и мадони на трагично загиналата художничка, които изчезнали след нейна изложба в Италия, мистериозно се появили навръх Благовещение, когато се снимали последните кадри от филма. Третото странно съвпадение била датата на излъчване на филма. От БНТ определили друг ден, но след това променили програмната схема. Програмният директор Севда Шишманова дори не подозирала, че точно тогава се навършва 1 година от смъртта на Василия.

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !